Veldwijk haalt zijn gram met tweede promotie: 'Er wordt altijd veel gezegd'

Reacties

Lars Veldwijk haalde dinsdagavond zijn gram na de promotie met Sparta naar de Eredivisie. 'Mensen hadden ons afgeschreven, maar we wisten dat dit ging gebeuren', zei de Sparta-spits nadat De Graafschap met 0-2 was verslagen.

Veldwijk haalt zijn gram met tweede promotie: 'Er wordt altijd veel gezegd'
De Graafschap
De Graafschap
0 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Iedereen mag zeggen wat hij wil, maar ik ben nu twee keer gepromoveerd', zei Veldwijk na afloop voor de camera's van FOX Sports. Eerder promoveerde de Zuid-Afrikaans international met Excelsior in 2014. 'Er wordt altijd veel gezegd. Als het slecht gaat, ben ik de eerste over wie het gaat. Dat is niet altijd makkelijk. Ik zat niet zo lekker in de wedstrijd, maar we hebben gewonnen en zijn gepromoveerd', aldus de 27-jarige spits, die een groot aandeel had in de 0-1 van Halil Dervisoglu.

Veldwijk werd dit seizoen met 24 goals clubtopscorer van Sparta in de Keuken Kampioen Divisie, maar kreeg regelmatig kritiek dit seizoen, ook van coach Henk Fraser. 'We zijn allebei mannetjes, maar we zijn goed bevriend en vertellen elkaar de waarheid. Soms vind ik hem een klootzak, maar vanavond even niet', besloot Veldwijk met een brede lach. 

Fraser
Sparta-coach Fraser was vanzelfsprekend dolblij met al zijn spelers en dus ook met Veldwijk. 'Hij is nu 27 en zal moeten beseffen dat je keihard moet trainen om tot dit soort prestaties te komen. Ik geloof in hem, maar hij moet ook weten wat er van hem verwacht mag worden. Soms heeft hij een schop onder zijn kont nodig, maar tegenwoordig kunnen ze je allemaal hebben dus dat lijkt me niet verstandig', zei Fraser met een lach van oor tot oor.

De coach kreeg begin dit seizoen de taak om de Rotterdammers terug naar de Eredivisie te brengen en dat lukte door de winst op de Vijverberg. 'Winnen bij deze club verdient veel respect. Zowel binnen als buiten de club is het verwachtingspatroon niet helemaal correct. Daarom vind ik dit ook echt een wereldprestatie. Ongelooflijk, de jongens hebben echt een enorme mentale weerbaarheid laten zien. De energie die dan bij mij vrijkomt, daar heb ik de leeftijd niet meer voor. Ik ben helemaal kapot.'

'Sparta rekent met promotie meteen af met eigen play-offhistorie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer L. Veldwijk
Meer over L. Veldwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.