Veld in De Kuip opnieuw met afstand het beste van Nederland

Reacties

De grasmat van Feyenoord is opnieuw uitgeroepen tot de beste van alle Eredivisie-clubs. In de jaarlijks terugkerende verkiezing van spelersvakbond VVCS is het veld in De Kuip andermaal naar voren gekomen als prettigst te bespelen ondergrond.

Veld in De Kuip opnieuw met afstand het beste van Nederland

De zege van De Kuip is al de zesde op rij. Na iedere wedstrijd geven de aanvoerders van de uitspelende club het veld een cijfer op een schaal van 1 tot 5. De grasmat in Rotterdam-Zuid wordt dit seizoen gemiddeld gezien gewaardeerd met een 4,94.

Op een gedeelde tweede plaats eindigen de velden van Ajax en PSV, die ieder een score van 4,35 behaalden. De grasmat van nieuwkomer FC Emmen viel minder in de smaak en eindigde onderaan in de verkiezing. De aanvoerders waarderen de kunstmat van de Drenten gemiddeld met een 1,29.

Ook de andere kunstgrasvelden in de Eredivisie scoren laag. Heracles Almelo en VVV-Venlo eindigen met een score van 2,12 op een gedeelde dertiende plaats in de eindrangschikking. Daarna komen PEC Zwolle (1,94), ADO Den Haag (1,71) en Excelsior (1,41) voor hekkensluiter Emmen.

Aan de verkiezing zit ook een prijs vast: spelersvakbond VVCS zal binnenkort een officiële schaal uitreiken aan de grasmeester van De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.