Veerman miste volksfeest in Hamburg door dopingcontrole: 'Heb ik weer'

Reacties

Sinds afgelopen zaterdag is Henk Veerman een levende legende in Hamburg. De Nederlandse spits was voor Sankt Pauli trefzeker in de derby tegen aartsrivaal Hamburger SV, maar maakte het feestje na afloop niet eens mee.

Veerman miste volksfeest in Hamburg door dopingcontrole: 'Heb ik weer'
© Pro Shots

In de twintigste minuut was het raak voor Veerman, die op aangeven van een andere speler met een verleden in de Eredivisie scoorde. Ryo Miyaichi kreeg de bal bij de sterke spits, die na een knappe solo afrondde voor de 0-1 tegen HSV.

'Ik ben per direct een museumstuk, ik sta in elk geval voorgoed in het Sankt Pauli-Museum', vertelt een glunderende Veerman over hoe belangrijk zijn goal wel niet was voor de fans van de Duitse club. Na de 0-1 volgde ook de 0-2 en zodoende kon het volksfeest, aan de kant van Sankt Pauli dan, beginnen.

Tot zijn spijt kon Veerman niet mee met de bus voor het glorieuze onthaal bij het eigen stadion, waar zijn naam door duizenden werd gescandeerd. Veerman stond op dat moment nog in het Volksparkstadion. 'Dopingcontrole, heb ik weer. Maar goed, reken maar dat ik gewoon nog stond te stralen, dit zijn de wedstrijden waarin je het zo graag wil laten zien.'

Lees op VI PRO meer over de bijzondere carrière van Veerman, die openstaat voor een terugkeer in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.