Veerman maakt alsnog opwachting in selectie van Jong Oranje

Reacties

Joey Veerman mag zich alsnog verheugen op een mogelijk debuut voor Jong Oranje. De middenvelder van Heerenveen zat aanvankelijk niet bij de selectie voor de duels met Jong Gibraltar en Jong Engeland, maar is door het afhaken van de geblesseerde Azor Matusiwa (FC Groningen) alsnog opgeroepen.

Veerman maakt alsnog opwachting in selectie van Jong Oranje
© Pro Shots

Het is voor het eerst dat Veerman, vorig seizoen nog speler van FC Volendam, tot de definitieve selectie behoort. Een aantal keer zat hij al wel bij de voorselectie, maar werd hij steeds van de lijst geschrapt. Eerder sprak Veerman zijn teleurstelling nog uit over het feit dat hij in eerste instantie ook deze interlandperiode zijn debuut nog leek te kunnen vergeten.

'Dat doet wel effe pijn, ja', vertelde Veerman na het met 2-4 gewonnen duel met AZ. 'Ik ga hier niet staan vertellen dat ik verwacht had erbij te zitten, maar het is wel zonde, laat ik het daarop houden. Ik ken die trainer voor de rest ook niet, misschien dat het daarmee te maken heeft. Veel concurrentie? Ja, dat kan. Ik vind dat lastig te zeggen, want ik heb nog niet vaak tegen die gasten gespeeld. Maar het is nu aan mijn om mezelf erin te knokken.'

Ook FC Groningen-keeper Jan Hoekstra is alsnog opgeroepen voor Jong Oranje. Dat heeft te maken met het afhaken van Feyenoorder Justin Bijlow. De 21-jarige sluitpost is bij de Groningers reservedoelman achter eerste keuze Sergio Padt.  Donderdag speelt Jong Oranje een EK-kwalificatieduel met Jong Gibraltar. Daarna staat er dinsdag 19 november een oefenwedstrijd met Jong Engeland op het programma.

VOLLEDIGE SELECTIE JONG ORANJE:

Doel: Maarten Paes (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax), Jan Hoekstra (FC Groningen)

Verdediging: Danilho Doekhi (Vitesse), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)

Middenveld: Teun Koopmeiners (AZ), Joey Veerman (SC Heerenveen), Ludovit Reis (Barcelona), Dani de Wit (AZ), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe)

Aanval: Tahith Chong (Manchester United), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Daishawn Redan (Hertha BSC), Kaj Sierhuis (FC Groningen)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer J. Veerman
Meer over J. Veerman
Meer J. Hoekstra
Meer over J. Hoekstra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.