Veelvraat Bayern München nog maar één stap van historisch Barça verwijderd

Reacties

Bayern München gaat donderdag voor 'de kers op de taart', wanneer het de WK-finale speelt tegen het Mexicaanse Tigres. De Duitsers kunnen in Qatar een unieke prestatie van Barcelona evenaren.

Veelvraat Bayern München nog maar één stap van historisch Barça verwijderd
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Tigres UANL
Tigres UANL

Barcelona was in het kalenderjaar 2009 bijzonder succesvol en won toen liefst zes hoofdprijzen: de landstitel, de Copa del Rey, de Champions League, de nationale Super Cup, de Europese Super Cup én het WK voor clubs. Vanwege de coronapandemie wordt het WK voor clubs deze keer in een nieuw kalenderjaar gespeeld, maar verder is Bayern hard op weg om in de voetsporen van het historische team van Pep Guardiola te treden.

© Pro Shots

De eerste vijf prijzen zijn al binnen. Hans Flick gidste Bayern eerst naar de landstitel, DFB Pokal en de Champions League en won vervolgens met zijn ploeg ook de Duitse en Europese Super Cup. Nu rest nog de wereldbeker, de prijs die Bayern in de clubgeschiedenis drie keer eerder won. 'Het zou de kers op de taart zijn', zei topschutter Robert Lewandowski in aanloop naar de clash met Tigres.

Bayern werd in 2013 voor het laatst wereldkampioen; Manuel Neuer, David Alaba, Thomas Müller en Jérome Boateng waren toen ook al van de partij. Laatstgenoemde zal donderdag vanwege trieste privéomstandigheden niet in actie komen en volgens Duitse media kan ook Müller niet spelen tegen Tigres. De aanvaller is volgens Sky en BILD positief getest op het coronavirus. Op het moment is dat nog niet bevestigd door Bayern.

Neuer zal in ieder geval van de partij zijn en weet op wie hij vanavond moet gaan letten. 'Met André-Pierre Gignac heeft Tigres een spits die ontzettend scherp is in het strafschopgebied', zei de keeper. 'Hij heeft de ervaring en weet hoe we voetballen in Europa.' De doelman noemde ook vleugelverdedigers Jesus Duenas en Luis Rodriguez als 'gevaren' voor Bayern. 'We moeten onze tegenstander gewoon constant onder druk zetten.'

'Voor niemand bang'
Bayern is voor het treffen met Tigres de torenhoge favoriet. Dat weet ook Tigres-coach Ricardo Ferretti, die wel van mening is dat zijn ploeg wat meer respect verdient. 'De aandacht ligt altijd bij de andere ploeg. We ontkennen niet dat Bayern erg goed is en veel gepresteerd heeft, maar waarom kijken de media vooral naar één team? In de laatste tien jaar hebben wij elf prijzen gewonnen. Wij onderschatten niemand, maar wij zijn niet bang. We gaan ons best doen om er een goede wedstrijd van te maken', aldus Ferretti.

'Ze gaan er alles aan doen om dit jaar Lewandowski wel de Gouden Bal te geven'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.