Veelbewogen Lamptey bezorgt voetbalvader De Mos nog altijd kippenvel

Reacties

Nii Odartey Lamptey moest in het seizoen 1993/1994 bij PSV de naar Barcelona vertrokken Romário doen vergeten. Ook werd de Ghanees 'de nieuwe Pelé' genoemd. Trainer Aad de Mos maakte van dichtbij mee wat die erfenissen deden met de jongeling.

Veelbewogen Lamptey bezorgt voetbalvader De Mos nog altijd kippenvel
© Pro Shots

De Mos haalde Lamptey in eerste instantie naar Anderlecht, maar nadat de Nederlander werd ontslagen in Brussel, vergat hij de Ghanees niet. Als trainer van PSV huurde De Mos Lamptey, die in zijn ene seizoen in Eindhoven tot tien doelpunten in 22 wedstrijden kwam.

De Mos en Lamptey hebben nog altijd contact vertelt hij in een groot VI-portret over Lamptey. 'Zo af en toe heb ik hem aan de lijn, dan facetimen we. Dan noemt hij me zijn voetbalvader, krijg ik kippenvel als ik hem zie. Laatst kreeg ik nog fotootjes opgestuurd nadat Ernest Faber bij hem langs was geweest', vertelt De Mos.

Lamptey kent een veelbewogen leven. Via een voetbalreis over de hele wereld is hij inmiddels teruggekeerd in Ghana. Na een huwelijk en vijf kinderen, waarvan er drie niet van hem bleken te zijn, heeft hij zijn leven weer op de rit. 'Nii heeft al heel lang een school en een voetbalacademie, hij is hertrouwd en heeft drie kinderen die wel van hem zijn. Gelukkig gaat het nu heel goed met hem, want het is echt hartverscheurend en verschrikkelijk geweest wat hij allemaal heeft moeten meemaken.'

Het hele verhaal over Nii Odartey Lamptey lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.