Veelbesproken VVV-spits Thy vertrekt naar Turkije

Reacties

Lennart Thy vervolgt zijn carrière in Turkije. Werder Bremen heeft de Duitse spits, die afgelopen seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo speelde, verkocht aan promovendus Büyüksehir Belediye Erzurumspor.

Veelbesproken VVV-spits Thy vertrekt naar Turkije

In totaal speelde Thy afgelopen seizoen 32 Eredivisie-duels voor VVV, waarin hij zeven keer scoorde. De Duitser maakte echter meer indruk met een bijzondere actie afgelopen maart. VVV maakte zich op voor de kraker tegen koploper PSV, maar meldde dat Thy er niet bij was.

Thy stond zeven jaar geleden als speler van Werder Bremen zijn DNA af om in de toekomst eventueel een persoon met bloedkanker te helpen. En hij hield zich aan zijn woord. De spits had een DNA-match met een leukemiepatiënt, die een stamceltransplantatie kon ondergaan met een bloeddonatie van Thy. De 26-jarige spits wekte zeer veel sympathie met die bijzondere actie. In voetbalstadions door het gehele land spraken spelers, trainers, supporters en andere mensen uit de voetbalwereld hun respect en bewondering uit.

De spits keerde na zijn huurperiode in Limburg weer terug bij Werder, waar hij nog een doorlopend contract tot medio 2019 had. De Bundesliga-club maakt op de officiële site echter melding van de transfer van Thy naar Büyüksehir Belediye Erzurumspor, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.