Veelbesproken Padt draagt aanvoerdersband over aan Te Wierik

Mike te Wierik is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De centrale verdediger neemt de band over van doelman Sergio Padt, die daar afstand van deed na zijn arrestatie.

Veelbesproken Padt draagt aanvoerdersband over aan Te Wierik

Padt nam zondag na afloop van de 1-3 nederlaag tegen AZ de trein en kon bij de kaartjescontrole geen geldig vervoersbewijs overleggen. Padt gedroeg zich agressief, waarop hij werd gearresteerd door de politie en een nacht in de cel doorbracht. Maandag kwam zijn openlijke mea culpa. Padt erkende dat hij een voorbeeldfunctie heeft en leverde zijn aanvoerdersband in, die nu naar Te Wierik gaat.

De 26-jarige verdediger is na Padt (28) en reservedoelman Kevin Begois (36) de oudste speler in de jonge selectie van trainer Danny Buijs. Te Wierik is bezig aan zijn tweede jaar in het hoge noorden. Hij miste dit seizoen nog geen minuut bij FC Groningen.

De hekkensluiter won in zes competitieduels alleen van promovendus De Graafschap, de overige wedstrijden gingen verloren. Deze week speelt de ploeg twee thuiswedstrijden: donderdagavond tegen FC Twente in de strijd om de KNVB-beker, zondag tegen FC Utrecht in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen