Veelbesproken OneLove-band keert terug tijdens nieuwe campagne

Reacties

Aanvoerders in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dragen in het weekend van 17 tot en met 19 maart opnieuw een OneLove-band. De KNVB heeft aangekondigd dat er dan een campagne wordt gevoerd, voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

Veelbesproken OneLove-band keert terug tijdens nieuwe campagne
© Pro Shots

Sinds 2020 spreekt het voetbal zich met de OneLove-actie uit 'voor verbinding en tegen racisme en discriminatie', schrijft de KNVB. De speciale aanvoerdersband werd aanvankelijk alleen gedragen tijdens een weekend in oktober, rond de internationale Coming-Outdag. Vorig jaar werd er rond de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een extra moment gekozen om in actie te komen.

Dit jaar gebeurt dat opnieuw, in het speelweekend van 17 tot en met 19 maart. De KNVB wil de actie ook doortrekken naar het amateur- en schoolvoetbal. Clubs en verenigingen krijgen 'de komende tijd met een email of brief uitgenodigd om mee te doen', meldt de voetbalbond.

Eerder dit seizoen ontstond er nog ophef rond de OneLove-actie nadat Orkun Kökçü van Feyenoord en Redouan El Yaakoubi van Excelsior de aanvoerdersband niet wilden dragen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.