Veelbesproken Messi maakt gemiste penalty meteen goed in Superclásico

Reacties

Lionel Messi heeft zijn rentree voor de nationale ploeg aangegrepen om maar weer eens een hoofdrol op te eisen. In Saoedi-Arabië was de kleine dribbelaar matchwinner tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Brazilië.

Veelbesproken Messi maakt gemiste penalty meteen goed in Superclásico
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
0 - 1
Argentinië
Argentinië

Vooraf waren alle ogen gericht op de kleine Argentijn, die na een schorsing van drie maanden eindelijk terugkeerde bij de nationale ploeg. Na de uitschakeling op de Copa América afgelopen zomer liep hij leeg over de in zijn ogen 'corrupte arbitrage', wat hem op een uitsluiting van drie maanden en een geldboete kwam te staan. Uitgerekend in de Superclásico tegen aartsrivaal Brazilië mocht hij voor het eerst aantreden.

Ook voor Ajacied Nicolás Tagliafico was er een basisplaats weggelegd. Dat gold niet voor ploeggenoot David Neres, die bij Brazilië moest afzeggen, omdat hij zeker tot de winterstop is uitgeschakeld. Al na zeven minuten kregen de Brazilianen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen er een overtreding werd begaan op Gabriel Jesus en de aanvaller zelf achter de bal ging staan. Hij schoot de bal echter naast, waardoor de score onveranderd bleef.

Enkele momenten later was het aan de andere kant wel raak. Messi snelde langs vleugelverdediger Alex Sandro, die genoodzaakt was aan de handrem te trekken, waarna ook Argentinië een strafschop kreeg. De veelbesproken koning van La Albiceleste ging zelf achter de bal staan, maar zijn slappe inzet werd eenvoudig gekeerd door Alisson Becker. De rebound viel echter wél ten prooi aan Messi, die zijn ploeg alsnog op voorsprong bracht: 0-1. Het was pas zijn vierde treffer in elf wedstrijden tegen de Zuid-Amerikaanse aartsrivaal.

Daarna ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht tussen twee teams met veel aanvallende intenties. Op slag van rust leek Messi de score te verdubbelen, ware het niet dat Alisson zijn poging dit keer wel klemvast had. Na de pauze greep bondscoach Tite van Brazilië het vriendschappelijke duel aan om onder anderen Richarlison en Philippe Coutinho speeltijd te gunnen. De achttienjarige Rodrygo kwam ook binnen de lijnen en debuteerde daarmee voor De Goddelijke Kanaries.

Aan de score veranderde de Real Madrid-aanvaller echter niets meer en dus stapte aanvoerder Messi met zijn ploeg als winnaar van het veld: 0-1.  

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Meer Tagliafico
Meer over Tagliafico
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.