Veelbesproken Ibrahimovic zet wereld op zijn kop in Milanese derby

Reacties

AC Milan gaat na vier speelronden alleen aan kop in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic besliste zaterdagavond hoogstpersoonlijk de Derby della Madonnina, waardoor stadgenoot Internazionale nu al vijf punten achter staat.

Veelbesproken Ibrahimovic zet wereld op zijn kop in Milanese derby
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Daarmee zijn de rollen omgekeerd in het nieuwe seizoen, in ieder geval voorlopig dan. In aanloop naar de derby tegen het Inter van Stefan de Vrij ging het in het Milan-kamp nog vooral over het kleiner maken van het gat met de rivaal uit Milaan, maar voorlopig zijn het de Nerazzurri die na de knappe tweede plaats van vorig seizoen in de achtervolging moeten.

Dat Milan na enkele magere jaren bezig is aan een wederopstanding, valt niet los te zien van de terugkeer van Ibrahimovic begin dit jaar. Met de Zweedse veteraan in de ploeg verbeterden de prestaties aanzienlijk en zelf bewijst de 39-jarige veteraan bijna wekelijks nog lang niet versleten te zijn, zo ook zaterdag met alle schijnwerpers op hem gericht.

Ibrahimovic moest de vorige twee Serie A-duels immers missen na een positieve coronatest, maar liet zien dat het zijn vorm niet had aangetast. Binnen het kwartier had de ex-speler van Inter twee keer gescoord. In de dertiende minuut was het uit een door hemzelf afgedwongen penalty in twee instanties raak, twee minuten later tikte hij binnen uit een voorzet van Rafael Leão.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn derde en vierde Serie A-goal van het seizoen bezorgde Zlatan Milan de droomstart waar het op hoopte in de jacht op de eerste derbyzege in de Serie A sinds januari 2016. Inter, waar zes spelers ontbraken wegens een positieve coronatest, deed echter al voor rust iets terug toen Romelu Lukaku binnentikte op aangeven van Ivan Perisic, maar meer zat er niet in.

Kansen op de gelijkmaker waren er wel. Zo haalde Simon Kjær voor rust een kopbal van Lautaro Martínez van de lijn en kopte Achraf Hakimi in de tweede helft rakelings naast toen Inter de druk verder opvoerde. Een kwartier voor het einde leek dé kans op de 2-2 er te komen toen Lukaku werd aangetikt door Gianluigi Donnarumma, maar de VAR constateerde buitenspel in plaats van een penalty.

In de extra tijd kreeg ook Lukaku de bal er niet in, waardoor Inter na het 1-1 gelijkspel tegen Lazio het tweede puntenverlies van dit seizoen leed en moet toestaan dat Milan aan kop gaat met de perfecte score van twaalf punten. Daarmee staat de wereld in Milaan na de laatste jaren toch een beetje op zijn kop. De rol die Zlatan daar op 39-jarige leeftijd in heeft, mag niet worden onderschat. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sampdoria
Sampdoria
3 - 0
Lazio
Lazio

Dat veteranen in de Serie A prima uit de verf komen, ondervond ook Lazio. De nummer vier van vorig seizoen ging tegen Sampdoria mede door een doelpunt van Fabio Quagliarella met duidelijke cijfers onderuit. Nadat de 37-jarige spits de score had geopend, liep Samp verder uit via Tomasso Augello en Mikkel Damsgaard. Dinsdag speelt Lazio tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.