Veelbesproken Diego Costa krijgt in twee opzichten steun van Simeone

Reacties

De sanctie van acht duels schorsing die de Spaanse voetbalbond (RFEF) Diego Costa wil opleggen wekt de verbazing van Diego Simeone.

Veelbesproken Diego Costa krijgt in twee opzichten steun van Simeone

De spits van Atlético Madrid liet zich afgelopen zaterdag tijdens het duel met Barcelona in verbaal opzicht gaan tegen scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die Diego Costa met een rode kaart van het veld stuurde.

De RFEF kwam met een strafeis die niet mis is. De bond wil Diego Costa voor liefst acht wedstrijden schorsen: vier voor de beledigingen aan het adres van Gil Manzano en vier voor het feit dat hij de scheidsrechter bij zijn arm greep. 'De straf lijkt me overdreven', meldde trainer Simeone vrijdag tijdens zijn persconferentie. Thomas Partey liet donderdag al weten dat hij de sanctie te zwaar vindt. 'Hopelijk wordt de straf nog herzien.'

Mocht Diego Costa de schorsing inderdaad krijgen, dan zit zijn seizoen erop. Een tegenvallende jaargang, want de aanvaller maakte in La Liga slechts twee doelpunten en in de Champions League maar eentje. 'Het was geen goed jaar voor hem, maar dat heeft alleen te maken met blessures', nam Simeone het opnieuw op voor de geboren Braziliaan. 'Hopelijk keert hij ijzersterk terug in de voorbereiding en komt hij weer in zijn ritme.'

Atlético Madrid is dit seizoen alleen nog actief in La Liga, waarin het de tweede plaats bezet op elf punten van Barcelona. Zaterdag wacht Celta de Vigo-thuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.