Veelbesproken De Jong en Memphis trefzeker voor Barcelona

Uitgerekend de hoofdrolspelers van de transferzomer kwamen woensdagavond tot scoren voor Barcelona. In het kader van een actie om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS kwam Manchester City op bezoek. Mede dankzij Frenkie de Jong en Memphis Depay werd het een gelijkspel.

Barcelona
Barcelona
3 - 3
Manchester City

Het gaat al de hele zomer over De Jong en Memphis, die op de nominatie staan om te vertrekken. Mogelijk gebeurt dat nog in de laatste week van de transferperiode. Waar De Jong in de basis stond in het oefenduel, viel Memphis na een uur in.

Het was City dat in de eerste helft met wat geluk op voorsprong kwam. Barcelona-keeper Iñaki Peña zat helemaal mis bij een hoge bal en liet los, waarna spits Julían Álvarez binnentikte. Een paar minuten later zorgde Pierre-Emerick Aubameyang al voor de 1-1.

In de tweede helft was het de beurt aan De Jong. City verspeelde de bal in de opbouw en invaller Memphis stuitte nog op keeper Stefan Ortega. De Jong had de bal voor het oppikken en schoot raak. Drie minuten later trok Cole Palmer de stand echter alweer gelijk.

Memphis had de smaak echter te pakken en zorgde zo'n tien minuten voor tijd voor de 3-2. Sergi Roberto had een afgemeten pass in huis en Memphis, die in verband wordt gebracht met Juventus, schoot overtuigend raak. Genoeg voor de zege was die goal echter niet, want diep in de extra tijd kreeg City een penalty na een overtreding op Erling Haaland. Royad Mahrez schoot raak vanaf elf meter.