Internazionale heeft maandagavond een volgende tik opgelopen in de Italiaanse titelstrijd. De club beleefde juist zulke mooie weken door onder andere Napoli te verslaan en de Italiaanse Super Cup te winnen, maar tegen middenmoter Empoli ging het dan weer mis. Milan Skriniar pakte een negatieve hoofdrol in wat zijn laatste duel voor Inter kan zijn.

0 - 1
Empoli
Empoli

De Slovaakse mandekker van Inter is al maanden in het nieuws door de vermeende interesse van Paris Saint-Germain. Dat wordt allemaal aangewakkerd door de contractsituatie van Skriniar, die beschikt over een aflopende verbintenis. Een contractverlenging lijkt er niet te komen en dus moet Inter verkopen om nog wat te verdienen aan de centrumverdediger.

Deze situatie leverde Skriniar geen plek op de bank op, hij stond samen met Stefan de Vrij in het hart van de defensie tegen Empoli. Vijf minuten voor rust ging het echter mis toen Skriniar te hoog inkwam in een duel met Francesco Caputo. Het leverde hem een tweede gele kaart en dus rood op. Het duurde lang voordat Empoli profiteerde, maar via Tommaso Baldanzi gebeurde dit alsnog in de 66ste minuut.

Door de onverwachte overwinning gaat Empoli, waar oude bekende Tyronne Ebuehi de hele wedstrijd speelde, over Juventus heen, dat vorige week liefst vijftien punten in mindering kreeg. Inter ziet koploper Napoli, die al op ruime afstand stond, verder uitlopen.

Bologna
Bologna
1 - 1
Cremonese
Cremonese

Met Joshua Zirkzee als invaller begon Bologna aan de tweede helft tegen Cremonese, toen het nog 0-0 stond. De treffers vielen daarna snel. David Okereke opende de score voor de uitclub uit een strafschop, in de 55ste minuut zette Vlad Chiriches met een eigen doelpunt de eindstand op het scorebord. Tien minuten voor tijd viel Jerdy Schouten nog in, waardoor Denso Kasius de enige overgebleven Nederlander was op de bank.