Veelbesproken Chelsea-parel Hudson-Odoi beloond door Southgate

Reacties

Callum Hudson-Odoi maakt zijn debuut in de selectie van Engeland. De talentvolle vleugelspits van Chelsea is maandagavond door bondscoach Gareth Southgate toegevoegd aan zijn selectie.

Veelbesproken Chelsea-parel Hudson-Odoi beloond door Southgate

Dat heeft alles te maken met de vele blessures bij de Engelse internationals. Na John Stones, Fabian Delph en Ruben Loftus-Cheek meldde ook Luke Shaw zich af bij Southgate. Die besloot daarop om Hudson-Odoi, die eigenlijk deel uitmaakte van de selectie van Jong Engeland, bij zijn groep te halen.

De pas achttienjarige Hudson-Odoi kan zijn geluk niet op. 'Het is een knotsgekke dag geweest, maar dat ik voor het eerst ben opgeroepen geeft me een geweldig gevoel. Het voelt fantastisch om hier te zijn. Ik dacht eerst dat ik in de maling werd genomen, maar toen hoorde ik dat ik me toch echt moest melden bij Engeland. Ik kon het niet geloven, dit is een droom die uitkomt.'

Voor Hudson-Odoi is het een volgend hoofdstuk in een bijzonder voetbaljaar. De aanvaller geldt als het grootste talent in jaren bij Chelsea en krijgt steeds meer speeltijd in het eerste elftal. Toch weigert hij zijn contract vooralsnog te verlengen. In januari probeerde Bayern München hem al weg te halen uit Engeland en die club lijkt van plan na dit seizoen een nieuwe poging te gaan wagen.

Ondertussen neemt de druk op Chelsea-manager Maurizio Sarri alleen maar toe. De fans en de media vinden het hoog tijd voor een vaste basisplaats voor Hudson-Odoi, maar de Italiaanse trainer heeft daar een andere mening over. Engelse media geven hem dan ook de schuld van het feit dat Hudson-Odoi dreigt te vertrekken bij The Blues.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.