Veelbesproken Benteke zet Leicester met beide benen op de grond

Reacties

Het gaat steeds beter met het Crystal Palace van Roy Hodgson. De Londenaren, die het seizoen begonnen met zeven nederlagen op rij, wonnen zaterdag met 0-3 van Leicester City en klimmen daardoor naar de veertiende plaats.

Veelbesproken Benteke zet Leicester met beide benen op de grond

Uitgerekend Christian Benteke groeide uit tot de grote man bij Palace. De Belgische international lag de afgelopen week zwaar onder vuur omdat hij op 9 december tegen AFC Bournemouth (2-2) in de extra tijd tegen alle afspraken in een strafschop opeiste en deze tot overmaat van ramp miste, waardoor Palace niet drie maar slechts één punt pakte.

Voor de supporters van Palace was daarmee de maat vol. Benteke is grootverdiener bij de club, maar mist dit seizoen de ene na de andere kans en scoorde nog niet één keer. Daar kwam tegen Leicester City verandering in. Na 237 dagen en 1106 speelminuten zonder doelpunt was het weer eens raak.

Benteke kopte van dichtbij een perfecte voorzet van Andros Townsend tegen de touwen. Hij vierde zijn treffer - ietwat misplaatst - door zijn vingers in de oren te stoppen, een nieuwe hype in het topvoetbal om te laten blijken dat kritiek je niet raakt.

Manager Roy Hodgson, die begin dit seizoen Frank de Boer opvolgde, heeft het aardig op de rit bij Crystal Palace.
Manager Roy Hodgson, die begin dit seizoen Frank de Boer opvolgde, heeft het aardig op de rit bij Crystal Palace.

Nog voor rust werd het 0-2 voor Palace. Na slordig balverlies van Riyad Mahrez counterde Palace razendsnel. De pass van Benteke op Wilfried Zaha was op maat en de Ivoriaan schoot na een fraaie schijnbeweging raak: 0-2. Leicester, dat in de vorige elf competitieduels slechts één keer verloor, speelde erbarmelijk en creëerde niets.

Direct na de pauze kreeg Benteke na weer een goede voorzet van Townsend een grote kans op de 0-3, maar dit keer faalde de spits. De aansluitingstreffer van Vicente Iborra ging niet door omdat hij vlak voor zijn rake kopbal een duwtje uitdeelde.

Het werd nog erger voor Leicester toen Wilfred Ndidi, op zijn verjaardag, een tweede gele kaart ontving voor een opzichtige schwalbe. Met tien man slaagde de thuisploeg er helemaal niet meer in om het Palace, waar Patrick van Aanholt op de bank zat en Timothy Fosu-Mensah ontbrak door een blessure, lastig te maken.

Sterker nog , in de extra tijd maakte Bakary Sako er met een prachtig schot in de kruising 0-3 van. Ondanks de nederlaag blijft Leicester achtste in de Premier League. Palace, waar Riedewald kort voor tijd inviel, is met zeventien punten de nummer veertien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.