Veelbesproken arbiter maakt in rapport melding van racisme jegens Marega

Reacties

De Portugese bond gaat het uiterste doen in het onderzoek naar de gebeurtenissen bij Vitória Guimarães – FC Porto, met spits Moussa Marega als slachtoffer van racisme.

Veelbesproken arbiter maakt in rapport melding van racisme jegens Marega
© Pro Shots

Marega was zondag het mikpunt van Guimarães-fans, die daarbij de spits van FC Porto racistisch bejegenden. De Malinees stapte na aanhoudende oerwoudgeluiden van het veld.

De actie van Marega leidde tot grote verontwaardiging in Portugal en de rest van de wereld. Het gedrag van de Guimarães-fans werd veroordeeld. De politie gelastte een onderzoek naar de gebeurtenissen.

Nu heeft de Portugese bond bevestigd ook te kijken welke maatregelen op hun plaats zijn als sanctie. Daarbij wordt ook gekeken naar het rapport van scheidsrechter Luís Godinho, die melding heeft gemaakt van het racisme. De arbiter kreeg van Marega het verwijt hem niet te hebben beschermd.

Vitória Guimarães heeft een eigen onderzoek gestart naar wat de club 'een probleem met nationale dimensie' noemt. 'De autoriteiten kunnen zich er niet vanaf maken met een simplistische verklaring van selectieve verontwaardiging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Marega
Meer over M. Marega
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.