Veel schade voor Feyenoord op pijnlijke avond in Waalwijk

Reacties

Feyenoord heeft voor de derde keer in een week tijd niet gewonnen. Na Sparta Rotterdam en Dinamo Zagreb hield ook RKC Waalwijk de ploeg van Dick Advocaat op een gelijkspel. Het was aan Ridgeciano Haps te danken dat de toch al vervelende avond niet slechter afliep voor de Rotterdammers, die door het uitvallen van João Carlos Texeira en Nicolai Jørgensen nog meer schade opliepen.

Veel schade voor Feyenoord op pijnlijke avond in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord reisde af naar Waalwijk met de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Dinamo Zagreb nog in de benen (0-0). Na het optreden in Kroatië ging het vooral over het gebrek aan dodelijkheid in de afronding. Dat euvel brak de Rotterdammers ook tegen RKC weer op. Nadat Mark Diemers en Steven Berghuis het in de openingsfase al een paar keer hadden geprobeerd, kwamen de echt grote kansen toen er bijna een half uur op de klok stond. Ze waren echter niet besteed aan Berghuis en Teixeira, die de bal allebei niet tussen de palen kregen.

Kort daarna kreeg Feyenoord de eerste domper te verwerken met het uitvallen van Teixeira, die tien minuten voor rust niet verder kon. Jørgensen kwam in de ploeg van de Portugees en bleek uiteindelijk ook de man die de ploeg van Dick Advocaat van de nul afhielp, maar pas nadat RKC verrassend de score had geopend. Voor rust had Justin Bijlow nog een antwoord op een knal van Sylla Sow, maar vijf minuten na de hervatting was de doelman van Feyenoord kansloos toen Cyril Ngonge de vrijheid kreeg om naar binnen te trekken en uit te halen: 1-0.

Het duurde even voordat Feyenoord, met na rust Luciano Narsingh en Lutsharel Geertruida in de ploeg als vervangers van Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop, daar een antwoord op had. De Rotterdammers begonnen stroef aan de tweede helft, maar kwamen na ruim een uur dan toch op gelijke hoogte. Jørgensen raakte in eerste instantie nog de paal, maar in de rebound schoot de Deense spits de bal alsnog binnen. Het was wel zijn laatste actie van de wedstrijd, want meteen daarna moest de doelpuntenmaker geblesseerd naar de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Advocaat liet Christian Conteh debuteren als antwoord op die volgende tegenvaller, maar zag vanaf de kant hoe zijn ploeg niet in staat was door te drukken. Sterker nog, het was invaller Ola John die Feyenoord opnieuw in de problemen bracht. In de 73ste minuut redde Bijlow nog met de nodige moeite op diens schot, maar zeven minuten later was de goalie wel geklopt toen John werkelijk alle tijd kreeg om richting het strafschopgebied te dribbelen en doeltreffend uit te halen. Tot woede van Bijlow, die verwijtend naar zijn verdedigers keek.

Daarmee leek RKC na FC Porto de tweede ploeg te worden die Feyenoord onder leiding van Advocaat een nederlaag toebracht, maar zover kwam het uiteindelijk toch niet in Waalwijk. En dat was te danken aan Haps, die in de vorige twee Eredivisie-duels met Willem II en Sparta ook al scoorde. Zijn derde van het seizoen was fraai: op aangeven van Berghuis krulde de linkspoot de bal met rechts in de verre hoek. Er waren toen nog zes minuten plus extra tijd, maar het lukte Feyenoord niet de vervelende avond nog positief af te sluiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.