Veel belangstelling voor Kökcü: ook Arsenal en Chelsea volgen Feyenoorder

Reacties

Hoewel hij nog tot medio 2023 vastligt in De Kuip probeert Feyenoord het contract van Orkun Kökcü open te breken. De negentienjarige middenvelder staat er goed op bij clubs in onder meer de Premier League en La Liga.

Veel belangstelling voor Kökcü: ook Arsenal en Chelsea volgen Feyenoorder
© Pro Shots

Als Feyenoord het contract openbreekt, met een jaar verlengt en het salaris van de middenvelder aanpast, verzekert de club zich ervan dat zij in de toekomst een beduidend hogere transfersom kan vragen voor een van de grootste talenten van de laatste jaren.

Kökcü hoeft niet de hoofdprijs. Als hij wil, kan hij die krijgen in Sevilla. Monchi, de technische baas van die club, meldde zich onlangs om te praten over een mogelijke transfer van Kökcü naar Spanje. Betis, de grootste concurrent, heeft ook al laten weten zaken te willen doen, net zoals Valencia. Binnenkort volgen er meer gesprekken. Ook vanuit Engeland is er belangstelling. Arsenal volgt de ontwikkeling van Kökcü al een tijd, Chelsea nu ook, en dan zijn er natuurlijk nog de Turkse clubs. Altijd met belangstelling voor talenten met de Turkse nationaliteit. Kortom, als hij zou willen, heeft Kökcü de clubs voor het uitkiezen.

Het liefst blijft hij nog een jaar bij Feyenoord. Met eventueel het EK voor de deur - Kökcü maakt kans op een selectie - en nog een jaar spelen onder Dick Advocaat, zou hij daarna de stap naar een andere club kunnen maken. Dan snijdt het mes aan twee kanten, want dan verdient Feyenoord ook aan zijn vertrek. Hij is niet vergeten dat de club hem oppikte bij FC Groningen, dat hij in Rotterdam zijn opleiding als voetballer voltooide en dat hij nu de kans krijgt zich te ontwikkelen met wekelijks een basisplaats in het elftal van Advocaat.

Kökcü wil dat Feyenoord iets overhoudt aan zijn transfer, maar hoopt op zijn beurt nu ook iets over te houden aan zijn eigen ontwikkeling.

Lees op VI PRO het hele verhaal over hoe de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen Feyenoord toekomst-proof maakt:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.