Veel bekende namen op longlist voor Golden Boy-award

Reacties

Wie wordt de opvolger van Erling Haaland? De Italiaanse krant Tuttosport heeft dinsdag de longlist bekendgemaakt voor de Golden Boy-award van 2021. Er prijken honderd talenten op, onder wie bekenden uit Nederland.

Veel bekende namen op longlist voor Golden Boy-award
© Pro Shots

De longlist van Tuttosport wordt geleidelijk aan kleiner gemaakt. In juli volgt de eerste schifting, dan vallen twintig spelers af. Dat gebeurt opnieuw in augustus en september, waarna er twintig spelers over zijn die in oktober meedingen om de prestigieuze prijs.

Op de lijst met honderd namen is plaats voor talenten als Pedri, Jude Bellingham, Jamal Musiala en Eduardo Camavinga, maar ook voor bekenden uit Nederland. Zo staan vier spelers van Ajax op de longlist: Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Jurriën Timber en Lassina Traoré. Laatstgenoemde is op weg naar Shakhtar Donetsk. Ook Brian Brobbey, die Ajax deze zomer verruilt voor RB Leipzig, is genomineerd.

Verder zien we spelers als Mohamed Ihattaren van PSV, Myron Boadu van AZ en Xavi Simons van Paris Saint-Germain op de lange lijst van Tuttosport. Bekijk hier zelf welke honderd talenten mogen dromen van de prijs.

De 50 grootste talenten ter wereld: 'Gravenberch boven Pedri: dat zegt veel'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.