Vedette Figo keerde niet terug na wissel

Luis Figo had geen zin om feest te vieren met zijn ploeggenoten. De grootste vedette van Portugal had blijkbaar zo de pest in dat hij in de 74ste minuut van het veld moest, dat hij weigerde terug te keren op de bank van het Estádio da Luz.

Vedette Figo keerde niet terug na wissel

Figo speelde een allesbehalve goede wedstrijd. De voormalig Galáctico van Real Madrid zwoegde over het hele veld, maar het lukte hem geen enkele keer om een succesvolle solo te maken of geslaagde aanval op te zetten.

Uitgerekend in de 74ste minuut, direct na zijn beste actie - hij dwong doelman David James tot een redding met een gevaarlijk schot - had bondscoach Luiz Felipe Scolari genoeg gezien: Figo moest eruit en Hélder Postiga kwam als vervanger.

Figo verliet het veld via de achterlijn en niet zoals gebruikelijk de middellijn, en toog direct door na de kleedkamer, zonder ook maar een blik te werpen op de Portugese bank. De 31-jarige aanvoerder keerde niet meer terug, noch tijdens de verlenging, noch tijdens de strafschoppenserie, noch tijdens de festiviteiten na de succesvolle afloop van die penaltyreeks.

Bekijk hier al onze video's