Vechtersbaas en Frenkie de Jong komen op Gold Cup naar boven in Álvarez

Reacties

Edson Álvarez heeft zich van verschillende kanten laten zien in de halve finale van het Gold Cup-toernooi tussen Mexico en Canada. De 23-jarige middenvelder van Ajax maakte indruk met een Frenkie de Jong-achtige dribbel, maar speelde ook de hoofdrol in het verhitte opstootje in de slotfase.

Vechtersbaas en Frenkie de Jong komen op Gold Cup naar boven in Álvarez
© Pro Shots

Álvarez werd na het winnen van de landstitel net als de Argentijnen Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez geroemd om zijn vechtersmentaliteit bij Ajax, waarmee hij zich gedurende het seizoen in de basis knokte op het middenveld. Op de voetballende kwaliteiten van de Mexicaanse controleur was wel eens kritiek.

In dat opzicht kwam hij in de nacht van donderdag op vrijdag in de halve finale tegen Canada met een verrassende actie, waarmee hij de Mexicaanse commentator in extase bracht. Vanaf de eigen zestien dribbelde Álvarez zich een weg door de Canadese linies, om de bal eenmaal rond de middenlijn gearriveerd af te geven een ploeggenoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Later in de tweede helft kwam de strijder in Álvarez weer naar boven, toen de gemoederen verhit raakten na de uiteindelijk winnende treffer van Héctor Herrera in de extra tijd. De 43-voudig international kreeg het aan de stok met de Canadese vedediger Kamal Miller en moest uiteindelijk door captain Héctor Moreno (ex-AZ en-PSV) worden bedaard.

Deze Mexicaanse fan zou altijd op 'de boot' van 'Don' Edson Álvarez zitten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooraf was het door een lichte blessure nog de vraag of Álvarez zou kunnen meespelen in de halve finale, maar dat bleek dus uiteindelijk het geval. Zoals de Ajacied ook in de vorige vier duels telkens basisspeler was op het middenveld. Ajax moet dus nog even wachten voor het hem terugkrijgt. Zaterdag speelt Mexico, waar PSV'er Guti inviel, de finale tegen de VS in Las Vegas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Álvarez
Meer over Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.