Vardy vindt zichzelf opnieuw uit: 'Ik ben nog nooit zo goed geweest'

Reacties

Er staat (weer) geen maat op Jamie Vardy. De 32-jarige cultspits annex goalgetter is de grote roerganger achter het succes van het wederom stuntende Leicester City. Wat hemzelf betreft presteert hij momenteel beter dan in het iconische kampioensjaar 2015/16.

Vardy vindt zichzelf opnieuw uit: 'Ik ben nog nooit zo goed geweest'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
2 - 0
Arsenal
Arsenal

The Foxes verkeren in absolute bloedvorm. Zaterdag werd Arsenal met 2-0 verslagen, en dat was voor de ploeg van manager Brendan Rodgers alweer de achtste zege in tien duels. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen met de veelzeggende doelcijfers 15-1, waardoor Leicester zomaar tweede staat in de Premier League, al kan Manchester City (dat op bezoek gaat bij Liverpool) de stuntploeg zondag alweer passeren. Dit seizoen werden slechts twee duels verloren: uit bij datzelfde Liverpool en bij Manchester United.

Kortom: Leicester is on fire. 'We hebben het momentum te pakken, en dat is in het voetbal enorm belangrijk', zo straalde keeper Kasper Schmeichel na afloop tegenover de BBC. 'We speelden heel solide, en ik moet zeggen dat ik er in aanvallend opzicht ook wel vertrouwen in had, met Vards voorin.' Daarmee doelde hij uiteraard op spits Vardy, die goed was voor een goal en de assist bij de treffer van James Maddison.

De inmiddels 32-jarige spits scoorde dit seizoen al elf keer en is in de vorm van zijn leven. 'Hij heeft vooral vertrouwen nodig', weet Rodgers. 'Hij hoort gewoon tussen de aller-, allerbeste spitsen van Europa. Van ons mag hij in principe doen wat hij wil. En als hij zou kunnen, dan zou hij in z'n eentje de hele verdediging van de tegenstander negentig minuten lang onder druk zetten. Hij is zó klinisch in de afronding. Als er een kans komt, is hij er altijd klaar voor.'

De man in vorm zelf is eveneens content. 'Ik ben waarschijnlijk nog nooit zo goed geweest als nu', denkt Vardy. 'Ik ben altijd bereid om te leren, aangezien we onder deze trainer een nét iets andere tactiek hanteren dan we voorheen deden. Waar dit kan eindigen voor ons? De creatieve spelers die wij hebben, gaan dit team echt enorm helpen. En dan moeten we het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Maar wat duidelijk is: op dit moment zitten we in een geweldige flow, iedereen bij de club heeft het geweldig naar z'n zin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.