VAR zit er helemaal naast: werkelijk onbegrijpelijke penalty voor Mallorca

Real Mallorca heeft dinsdagavond een ongekend ruime zege geboekt op Celta de Vigo. De eilandbewoners werden wel op gang geholpen door een onbegrijpelijke strafschop.

Real Mallorca
5 - 1
Celta de Vigo

Mallorca pakte na de Spaanse herstart slechts één punt in vijf duels en verkeert daardoor in hoge degradatienood. Celta was de laatste weken wél in vorm, afgelopen week werd er nog knap gelijkgespeeld tegen Barcelona, en staat daardoor net boven de degradatiestreep. De thuisploeg móést dinsdag dus winnen om nog hoop te houden op een wonder.

In de dertiende minuut werd Mallorca op weg geholpen door een ongelooflijke flater van de arbitrage. Na vermeend contact tussen Santi Mina en Dani Rodríguez wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. De VAR keek het moment minutenlang terug en op die beelden was onmiskenbaar te zien dat er totaal geen contact tussen beide spelers was. De overduidelijke schwalbe van Rodríguez echter niet als zodanig beoordeeld en dus bleef de penalty staan. Ante Budimir pakte het cadeautje uit: 1-0.

Het betekende het startschot van een ongekende avond voor de gastheren. Via Juan Hernández, Alejandro Pozo, Budimir en Salva Sevilla bouwde Mallorca de score namelijk steeds verder uit. Iago Aspas maakte uit een penalty het enige doelpunt voor Celta, dat overigens veel meer balbezit en doelpogingen had.

Toch boekte Mallorca de ruimste zege van het seizoen. Een bijzonder knap resultaat, waardoor de ploeg van trainer Vicente Moreno toch nog mag dromen van handhaving. Het gat met nummer zeventien Celta slinkt namelijk van acht naar vijf punten.