VAR speelt bizarre hoofdrol bij bikkelhard gevecht Sevilla - Getafe

In een werkelijk bikkelharde wedstrijd heeft Getafe met 0-2 gewonnen van Sevilla. Er zal nog lang nagepraat worden over de wedstrijd en dan met name de rol van de VAR.

Sevilla
Sevilla
0 - 2
Getafe
Getafe

Getafe staat in Spanje bekend als een ploeg die de fysieke grenzen vaak opzoekt en die reputatie maakte de club in Sevilla waar. In de eerste helft ontving de ploeg vier gele kaarten en met name Djené Dakonam mocht van geluk spreken dat hij geen rood kreeg na een aanslag op de enkel van Roque Mesa. De VAR besloot desondanks niet in te grijpen.

Op het moment van de spijkerharde overtreding van Djené stond Getafe al met 0-1 voor. In de vierde minuut schoof Ángel Rodríguez (foto) na een fraaie steekpass raak. Namens Sevilla was Pablo Sarabia dreigend, maar zeven minuten voor rust viel de goal aan de andere kant. Na defensief geklungel van Sevilla schoot Ángel zijn tweede binnen: 0-2.

Nog voor rust kreeg Nolito een gigantische kans op de aansluitingstreffer, maar de man die de voorkeur kreeg boven Quincy Promes verprutste de mogelijkheid en schoot van dichtbij naast. In de rust kwamen er met Franco Vázquez en Wissam Ben Yedder, zij vervingen Nolito en Roque Mesa, twee frisse aanvallers het veld in.

Sevilla greep direct het initiatief en leek in de vijftigste minuut de 1-2 te maken. Na goed doorkoppen van Vázquez bleef Ben Yedder koel in de afronding, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Op basis van de beelden leek van buitenspel geen sprake, maar toch ging de VAR mee in het oordeel van de arbitrage en werd het doelpunt afgekeurd.

Ben Yedder viel goed in, want even later forceerde de spits een strafschop. Ook dat feestje ging echter niet door, want er werd opnieuw buitenspel geconstateerd. Dit keer overigens wel terecht. Door Promes in de zeventigste minuut binnen de lijnen te brengen voor Aleix Vidal ging Sevilla alles op alles spelen. Grote kansen leverde dat in het restant van de wedstrijd en de negen (!) minuten extra tijd niet meer op, ook omdat Promes zijn stempel niet kon drukken.

Sevilla staat na vier duels teleurstellend elfde en won pas één keer (vier punten). Getafe doet het met een vijfde plek en zeven punten prima.