VAR-rood deert FC Utrecht niet tegen onmachtig PEC Zwolle

Reacties

FC Utrecht heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de eerste punten gepakt. Tegen PEC Zwolle kwam de nummer vijf van vorig seizoen nauwelijks in de problemen, zelfs niet nadat Joris van Overeem op aanraden van de VAR in de tweede helft een rode kaart had gekregen. Zo trok zowel Utrecht als PEC de lijn van vorig seizoen door.

VAR-rood deert FC Utrecht niet tegen onmachtig PEC Zwolle
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Utrecht ging vorige week bij de competitiestart nog met 4-0 onderuit bij PSV. Om die forse nederlaag recht te zetten begon de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong furieus aan het eerste thuisduel van het seizoen. Het leverde, mede doordat Gyrano Kerk bij een poging tot koppen de bal volledig miste, niet direct kansen op, maar maakte wel duidelijk wat de intentie van de Domstedelingen was.

Het dominante spel van de thuisploeg betaalde zich halverwege de eerste helft uit. Nadat een doelpunt van Sander van de Streek nog terecht was afgekeurd wegens buitenspel van Kerk, was het kort daarna in de 26ste minuut alsnog raak. Sean Klaiber bereikte na een prima één-twee met Simon Gustafson de achterlijn en Van Overeem werkte van dichtbij met de borst binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het vorig seizoen in eigen huis al ijzersterke Utrecht had ook daarna de touwtjes in handen tegen het onmachtige PEC, dat dit kalenderjaar nog geen punt pakte in uitduels. De ploeg van trainer John van 't Schip was niet in staat derde doelman Maarten Paes, de vervanger van de zieke David Jensen, serieus op de proef te stellen en kreeg vlak voor rust nog een tweede treffer om de oren.

Gustafson
Opnieuw stond Gustafson aan de basis van de goal. De van Feyenoord overgekomen Zweed had uitstekend oog voor een loopactie van Klaiber (foto) en bediende de opstomende rechtsback op maat. Klaiber sneed vervolgens naar binnen en schoof met zijn linker de 2-0 binnen. Vlak na rust was het aan invaller Sepp van de Berg te danken dat een voorzet van Klaiber richting Kerk niet ook nog de 3-0 opleverde.

Hoewel Utrecht daarna weinig meer creëerde had het weinig te vrezen van PEC, dat de roep om een penalty voor Vito van Crooy tot twee keer toe niet zag worden beantwoord. Door ingrijpen van de VAR mochten de bezoekers echter toch nog hopen. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof besloot na het zien van de videobeelden zijn gele kaart te veranderen in rood voor Van Overeem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Jong greep meteen daarna in door met de teruggekeerde Timo Letschert een extra verdediger te brengen. Vlak daarna was Van den Berg namens PEC dicht bij de aansluitingstreffer met een hard schot. De twintigjarige Paes bewees een prima stand-in te zijn van Jensen. Daar bleef het bij, waardoor Utrecht de eerste punten bijschrijft en PEC na twee duels nog met lege handen staat.

'Van Overeem zal blij zijn dat heel timide PEC niet terugkwam'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.