VAR-beslissing maakt VVV-drama tegen tien man Groningen compleet

Reacties

VVV-Venlo heeft zaterdag verzuimd belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Sterker nog, FC Groningen hield met een man minder relatief makkelijk stand om in de slotfase zelfs de winst te pakken.

VAR-beslissing maakt VVV-drama tegen tien man Groningen compleet
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Gezien de penibele situatie was VVV extra naarstig op zoek naar de eerste zege sinds de wisseling van de wacht. Jos Luhukay, die als vervanger van de ontslagen Hans de Koning was begonnen met een 2-1 nederlaag bij PEC Zwolle, zag al vroeg in het duel met FC Groningen de kansen op een zo welkom succes stijgen.

Dat goede gevoel was te danken aan twee ongelukkige momenten van FC Groningen-aanvoerder Azor Matusiwa. Na zeven minuten had hij zijn eerste gele kaart gekregen van Bas Nijhuis na een overtreding op Vito van Crooij. De scheidsrechter kwam minder dan een kwartier later met dezelfde sanctie voor de middenvelder na weer een te harde charge op Van Crooij.

Daarmee kantelde de wedstrijd wat meer in de richting van VVV. FC Groningen had voor de uitsluiting van Matusiwa de wedstrijd in handen met enkele kansen als bewijs. Maar de Limburgers konden op hun beurt niet echt profiteren van de numerieke meerderheid.

Ook de aanvallende wissels van Luhukay, die onder andere na een half uur Yahcuroo Roemer had gebracht voor Roy Gelmi, boden geen soelaas voor VVV. De kansen in De Koel waren uiterst schaars. In de 87ste minuut maakte Mo El Hankouri de avond voor VVV helemaal een drama door van afstand te scoren en zo FC Groningen de punten te bezorgen.

De VAR-beslissing in blessuretijd past bij het Venlose drama. Want de gelijkmaker van Roemer werd afgekeurd wegens buitenspel. Giorgios Giakoumakis had namelijk net een tikje gegeven voordat de invaller de 1-1 maakte.

VVV-Venlo Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.