Vanaken is opnieuw de beste van België en opent jacht op iconen

Reacties

Hans Vanaken is voor het tweede jaar op rij gekozen tot de beste voetballer op de Belgische velden. De middenvelder van Club Brugge treedt daarmee in de voetsporen van enkele grote namen.

Vanaken is opnieuw de beste van België en opent jacht op iconen
© Pro Shots

De 27-jarige Vanaken, die in de zomer nog in verband werd gebracht met een overstap naar Ajax, kreeg in totaal 322 punten en bleef daarmee Dieumerci Mbokani van Antwerp FC en Ruslan Malinovskyi van Racing Genk (tegenwoordig spelend voor het Italiaanse Atalanta Bergamo) voor. Met zijn tweede Gouden Bal op rij komt Vanaken in een rijtje te staan met Paul Van Himst, Wilfried van Moer en Jan Ceulemans.

'Ik heb die mannen helaas nooit zien voetballen, maar het is fantastisch om tot dat clubje te mogen behoren en zo in de geschiedenisboeken te staan', reageerde Vanaken tegenover Het Laatste Nieuws. Van Himst won de Gouden Schoen in totaal vier keer, Van Moer en Ceulemans driemaal. Vanaken gaat proberen om de twee laatstgenoemde iconen zo snel mogelijk te evenaren: 'Ik wil een derde. Het moet nú gaan gebeuren.'

Vanaken kreeg de Gouden Schoen uitgereikt door Vincent Kompany, clubicoon van Anderlecht. De prijs voor de beste voetballer van de Belgische velden is nu vier jaar op rij naar een speler van Club Brugge gegaan. In 2017 werd Ruud Vormer gekozen tot de beste speler van de competitie, het jaar daarvoor mocht José Izquierdo de prijs in ontvangst nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.