Van Wonderen straalt: 'We kunnen weer trots zijn op Oranje'

Reacties

Bondscoach Kees van Wonderen werd zondagavond Europees kampioen met Oranje Onder-17. De 49-jarige oefenmeester is 'ongelooflijk blij' met die knappe prestatie.

Van Wonderen straalt: 'We kunnen weer trots zijn op Oranje'

Na een spannende finale hielden Nederland en Italië elkaar in de reguliere speeltijd in evenwicht (2-2), waarna Oranje zich via strafschoppen kroonde tot Europees kampioen. 'Dit is geweldig', jubelde Van Wonderen tegenover OnsOranje. 'Ik heb zo ongelofelijk veel respect voor die jongens. Hoe ze het samen hebben beleefd, hoe ze zich hebben teruggeknokt en hoe ze het hebben gedaan in die penaltyserie. Het is zo supergaaf om daar onderdeel van te mogen zijn', aldus de voormalig voetballer van NEC, NAC Breda en Feyenoord.

'Vanuit alle hoeken kwamen er reacties en boodschappen om de jongens een hart onder de riem te steken. Dat was geweldig om te zien. We zijn weer terug waar we horen, dat kwam daar wel uit naar voren. We hebben ons blazoen weer wat opgepoetst hiermee, zoveel is wel duidelijk. We kunnen weer trots zijn op Oranje', vond Van Wonderen.

Op zijn persconferentie ging Van Wonderen nog wat door op die laatste uitspraken. 'De jongens hebben geknokt voor het Nederlands voetbal en voor zichzelf. Dit hadden we nodig na een zware periode. De spelers hebben een leeuwenhart. Ik ben ongelooflijk blij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.