Ranieri wilde Sneijder niet, Davids en Kluivert in Zimbabwe

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ranieri wilde Sneijder niet, Davids en Kluivert in Zimbabwe

'Ik ken Sneijder goed, hij is fantastisch. Maar ik heb een ander soort speler nodig.'
Claudio Ranieri heeft de kans laten lopen om Wesley Sneijder onder zijn hoede te krijgen bij FC Nantes. 'Waarom? Vanwege het systeem dat we spelen', zei de Italiaanse trainer tegen ItaSportPress. De twee werkten in het seizoen 2011/12 samen bij Internazionale.

Edgar Davids en Patrick Kluivert hebben donderdag met voetbalmakelaar Rayco Garcia voet op Zimbabwaanse bodem gezet. 'Ik kan niet vertellen waarom, het is een verrassing. Jullie horen het wanneer de tijd er rijp voor is', zei Kluivert bij zijn aankomst op het vliegveld. Maar het nieuws was het tweetal al vooruitgesneld. Ze zijn er om te praten over het opzetten van een voetbalacademie. En voor een bezoek aan president Robert Mugabe. 'Het is een genoegen dat Garcia, Kluivert en Davids ook een gesigneerd shirt van Lionel Messi meebregen voor zijn excellentie', aldus een statement van de regering van Zimbabwe.

• PSV heeft nu ook z'n derde tenue van het seizoen wereldkundig gemaakt.

'Ik heb dat in mijn hoofd en ga er alles aan doen het voor elkaar te krijgen.'
• Zijn laatste interland was van ruim twee jaar geleden, maar Jonathan de Guzman heeft Oranje allerminst uit zijn hoofd gezet. De 29-jarige middenvelder, die onderdak heeft gevonden bij Eintracht Frankfurt, spreekt die ambitie in Bild uit.

Ricky van Wolfswinkel was donderdag met twee goals tegen Grasshoppers (2-3) de gevierde man bij FC Basel. De Nederlandse spits, die inmiddels één op één loopt in de Zwitserse competitie, mist ook wel eens een kans. In de volksmond, een Kieftje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is te begrijpen dat zijn afkoopsom zo enorm wordt, als hij daadwerkelijk vertrekt. Hij zou alle clubs uit de topvier beter maken.'
• Liverpool-icoon Steven Gerrard geeft hoog op van Virgil van Dijk, die een vertrek bij Southampton probeert te forceren. Anfield is een van de mogelijke bestemmingen, die in de ogen van Gerrard al eerder had kunnen zijn bereikt. 'Ik had gehoopt dat Liverpool hem had gehaald na zijn tijd bij Celtic.' (BT Sports)

'Dit is het zwaarste duel van mijn leven, maar ik ga dat winnen. Ik zal proberen alles op te helderen en weer de Rafa Márquez te zijn die jullie kennen.' 
• Mexicaans international Rafael Márquez heeft de beschuldigingen van banden met de Mexicaanse drugsmaffia stellig tegengesproken. 'Ik wijs categorisch elke verbinding met deze drugsbende en met zijn daden af', aldus de 131-voudig international, wiens tegoeden in de Verenigde Staten zijn bevroren wegens de vermeende relatie met de beruchte drugsbaas Raúl Flores Hernández.

'Het belangrijkste moment in mijn carrière als trainer was mijn ontslag bij AC Milan.'
Massimiliano Allegri blikt in het Amerikaanse Players’ Tribune ook terug op zijn tijd bij AC Milan, waar hij de grootste les heeft geleerd. 'Als trainer leer je het meest van fouten.' Na de Champions League-finale tegen Real Madrid dacht hij aan opstappen. 'Een deel van mij dacht eraan om maandag op kantoor te komen en te vertrekken', aldus de huidige Juventus-trainer.

• Vandaag zullen ze in Den Haag bij de start van het seizoen ongetwijfeld terugdenken aan de start van het seizoen op de dag af precies twee jaar geleden. Toen begon de plaatselijke voetbaltrots met een 2-2 gelijkspel tegen PSV met dank aan de wonderbaarlijke hakgoal van doelman Martin Hansen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.