Van William Hill naar Wembley: het lucratieve Engeland-debuut van Lewis Cook

Reacties

Lewis Cook heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Engeland. Dat zal bij hemzelf en zijn naasten op zichzelf al tot lachende gezichten hebben geleid, maar zijn grootvader Trevor Burlingham heeft nóg een reden om behoorlijk opgetogen te zijn. Hij is in één klap 17.000 pond rijker.

Van William Hill naar Wembley: het lucratieve Engeland-debuut van Lewis Cook

Voor het hoe en waarom gaan we even terug naar 2014. De op dat moment 18-jarige Cook staat dan onder contract bij het bescheiden Leeds United, waar hij langzaam maar zeker zijn naam begint te vestigen. Talent heeft het ventje zeker, maar zijn grootvader heeft een wel héél groot vertrouwen in zijn kleinzoon. Op een goede dag stapt hij de dependance van wedkantoor William Hill in Tadcaster binnen. 'Ik wil graag 500 pond inzetten', meldt hij monter. De oren zijn direct gespitst.

In het wedkantoor kijken ze Burlingham eens even vreemd aan als hij zijn weddenschap noemt. 'Ik durf te wedden dat mijn kleinzoon, Lewis Cook, vóór zijn 26ste verjaardag zijn debuut in de nationale ploeg maakt', zo klinkt het. Prima weddenschap, hoe groot is die kans nou helemaal? De mensen van William Hill bieden hem odds van 33/1 aan. Met andere woorden: iedere pond die hij inzet, levert bij een goede uitkomst een totale uitbetaling van 34 pond (en dus 33 pond winst) op. Deal.

Langzaam maar zeker komt de droom van middenvelder Cook (en zijn opa) dichterbij. Junior groeit uit tot basisspeler in Leeds, wordt in 2016 overgenomen door AFC Bournemouth en blijkt ook in de Premier League prima mee te kunnen. Wat heet. In november 2017 haalt Gareth Southgate hem voor het eerst bij de selectie van The Three Lions, opa hoort de kassa al bijna rinkelen, maar een debuut is Lewis tegen Brazilië niet gegund.

De herkansing volgt deze week al, als Southgate hem ook voor de duels met Nederland en Italië oproept. In Amsterdam blijft de inmiddels 21-jarige Cook wederom op de bank, maar op het iconische Wembley is het zover. Na zeventig minuten gaat het bordje met nummer 11 omhoog: Jesse Lingard moet naar de kant. Voor hem komt nummer 19: Lewis Cook. Engeland geeft in de twintig minuten dat de middenvelder meedoet een 1-0 voorsprong weg. Cook zal de samenvatting niet gaan halen. Een droomdebuut is het bepaald niet.

Het zal Burlingham vermoedelijk worst wezen. Met de entree van zijn kleinzoon - ook nog eens de eerste Engeland-international óóit namens Bournemouth - is de vier jaar geleden ingezette 500 pond ineens 17.000 pond geworden.

Bij William Hill in Tadcaster kondigden ze deze week al aan niet met afgrijzen naar een eventueel debuut van Cook te zullen kijken. 'Hij verdient het, het zou mooi zijn', liet een woordvoerder in Engelse media weten. Ook al blijft zijn interlandcarrière beperkt tot één interland: dit verhaal (en de centen) nemen ze Trevor Burlingham niet meer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.