Van Veen heeft geen spijt van doelstelling om dertig keer te scoren

Reacties

Het is nog niet het seizoen van Kevin van Veen. De spits kwam met torenhoge ambities naar FC Groningen, maar na drie wedstrijden staat hij nog droog. Erger nog: de gedoodverfde titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie heeft inmiddels al vijf punten gemorst, zondagmiddag bleven de noorderlingen in Euroborg steken op 0-0 tegen Willem II.

Van Veen heeft geen spijt van doelstelling om dertig keer te scoren
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 0
Willem II
Willem II

Van Veen was na afloop dan ook niet in opperbest humeur. 'Een beetje teleurstellend, denk ik. In de eerste helft vond ik ons gelijkwaardig, na rust waren we beter. Maar we creëren te weinig, komen niet echt tot doelkansen. Dat moet beter', aldus de Brabander bij ESPN over het treffen met de Tricolores.

Van Veen scoorde niet, zoals hij dat ook niet deed tegen Jong Ajax en Jong FC Utrecht. 'Ik zat er een paar keer dichtbij, maar het was niet goed genoeg. Het is allemaal net niet. Ik ben wat teleurgesteld in mezelf, ik ben een schaduw van de spits die ik vorig jaar was. Ik ben aan het wennen aan het Nederlandse voetbal, dat kan ik blijven zeggen maar ik moet het wel een keer laten zien.'

Van Veen was in de zomer vol bravoure: de man die vorig jaar namens Motherwell de doelnetten overal in Schotland aan flarden schoot, sprak zich uit: hij ging voor dertig doelpunten. Heeft hij daar drie wedstrijden en nul doelpunten later spijt van? 'Ik ga er niet voor weglopen. Het moet veel beter bij mij, dat lijkt me duidelijk. Ik moet hard aan de bak om te slagen. In de spiegel kijken, niet maar anderen wijzen. Ik ga naar huis en vanavond eens goed nadenken', belooft Van Veen.

Hij begon voor de microfoon meteen met nadenken: waarom verloopt zijn overgang tot dusver zo moeizaam? 'De meeste moeite heb ik met de directheid. Hier is het veel breien, driehoekjes. Vind ik fantastisch, maar we moeten uiteindelijk ook een eindproduct hebben. Dat moet beter. Daar moet ik aan wennen, dat er veel meer gecombineerd wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.