Van 't Schip ziet Grieks droomdebuut voor VVV-revelatie Giakoumakis

Reacties

Georgios Giakoumakis heeft een droomdebuut beleefd voor de nationale ploeg van Griekenland. De spits van VVV-Venlo beschaamde het vertrouwen van bondscoach John van 't Schip niet en scoorde bij zijn vuurdoop (een oefeninterland tegen Cyprus) direct.

Van 't Schip ziet Grieks droomdebuut voor VVV-revelatie Giakoumakis
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
2 - 1
Cyprus
Cyprus

De 25-jarige Giakoumakis tekende deze zomer voor twee seizoenen in Venlo. De club nam hem over van AEK Athene, dat hem eerder verhuurde aan OFI Kreta en Górnik Zabrze. In de eerste weken van het Eredivisie-seizoen toonde Giakoumakis zich vervolgens al meteen een regelrechte revelatie: na acht competitieduels staat de teller al op zeven doelpunten. Daarmee is hij goed voor meer dan de helft van de totale productie van VVV, dat tot nu toe dertien keer doel trof. Sterker nog: Giakoumakis scoorde in zijn eentje al meer dan heel RKC Waalwijk en net zo vaak als Willem II.

Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt bij Van 't Schip, die sinds de zomer van 2019 de leiding heeft over de nationale ploeg van Griekenland. De Nederlander werd aangesteld om een frisse wind te laten waaien, dus ook voor het oefenduel met Cyprus van woensdagmiddag koos hij voor een paar minder ervaren spelers. Een van hen was dus Giakoumakis, die direct in de basis mocht beginnen. Ook de pas achttienjarige debutant Christos Tsolis (PAOK Saloniki) kreeg het vertrouwen van Van 't Schip.

De keuzes van de bondscoach pakten uitstekend uit, want al na zeven minuten schoot Tsolis uit een rebound de 1-0 binnen. Tien minuten later was het vervolgens raak voor Giakoumakis. Hij nam een lange pass van Dimitrios Kourbelis aan op zijn borst, legde de bal goed met zijn knie, liet 'm stuiteren en werkte vervolgens met rechts de 2-0 binnen. Daarmee maakte hij van zijn debuut dus direct een persoonlijke feestwedstrijd.

Na een uur deed Marios Ilia nog wat terug namens de bezoekers, maar bij 2-1 bleef het. Naast Giakoumakis (die de hele wedstrijd meedeed) mocht er nóg een Eredivisionist opdraven: Fortuna Sittard-verdediger Lazaros Rota viel na een uur in. Willem II-spits Vangelis Pavlidis bleef op de bank, terwijl linksback Kostas Tsimikas (Liverpool, voorheen actief in Tilburg) in de rust werd gewisseld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.