Van 't Schip: te duur voor Roda JC, in beeld bij VVV

Reacties

John van 't Schip staat er goed op in Limburg. De eind vorig jaar bij PEC Zwolle ontslagen trainer was in de ogen van Mauricio García de la Vega een uitstekende kandidaat voor het hoofdtrainerschap van Roda JC Kerkrade.

Van 't Schip: te duur voor Roda JC, in beeld bij VVV

De nieuwe Mexicaanse grootaandeelhouder van de Kerkraadse club polste de ex-international ook voor de functie, maar schrok terug van diens salariseisen. Naar verluidt verlangde Van 't Schip een jaarsalaris van meer dan 300 duizend euro. Een voor Roda-begrippen onverantwoord hoog bedrag. De club schakelde daarop snel door naar Jean-Paul de Jong, die minder hoge eisen had en door zowel Roda-directeur Harm van Veldhoven als de dataspecialisten rondom De la Vega was aangemerkt als een interessante kandidaat.

Op het Spaanse vakantieadres van De Jong sloten hij en de Mexicaanse Roda-investeerder dinsdagochtend een akkoord over een contract voor één jaar, met een optie op een tweede seizoen. De Jong, clubloos sinds zijn ontslag bij FC Utrecht begin vorig seizoen, zal begin volgende week na zijn vakantie worden gepresenteerd in Kerkrade. Roda stelt hem in de gelegenheid een eigen assistent-trainer mee te nemen, mits niet te duur.

VVV
Van 't Schip is inmiddels ook in beeld bij een andere Limburgse club. Bij VVV-Venlo staat hij op de lijst met mogelijke opvolgers van Maurice Steijn. Directeur Marco Bogers wil de interesse in de voormalige rechtsbuiten bevestigen noch ontkennen. 'Ik kan alleen kwijt dat wij momenteel met drie kandidaten in gesprek zijn', aldus de VVV-directeur. 'En dat wij vóór onze eerste training, op 19 juni, een opvolger voor Maurice aangesteld willen hebben.'

Tot de kandidaten behoort naar alle waarschijnlijkheid ook Jurgen Streppel. De scheidend trainer van het Cypriotische Anorthosis Famagusta - eerder werkzaam bij Helmond Sport, Willem II en SC Heerenveen – heeft echter meer ijzers in het vuur. Zo zou hij ook een serieuze kandidaat zijn bij een buitenlandse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.