'Van Sjaak Swart mag je de jonkies van Ajax niet aanraken'

Reacties

Jos Hooiveld schroomde de voorbije weken niet met de noppen vooruit te voetballen en waar nodig een flinke schop uit te delen. De frêle Justin Kluivert werd door de verdediger van FC Twente bijna opgegeten en dat kwam hem op een reprimande te staan van Sjaak Swart.

'Van Sjaak Swart mag je de jonkies van Ajax niet aanraken'

Meneer Maaiveld, noemde Mister Ajax hem spottend. Meneer Hooiveld lacht en spuwt daarna denkbeeldig in de handen. 'Ik snap het wel. Sjaak Swart is een Ajacied en van hem mag je de jonkies van Ajax niet aanraken. Maar dat doen we toch, omdat we er niet rooskleurig voor staan. Ook dat is een reden dat het huidige FC Twente me misschien nodig heeft. Het is toegestaan, hoor, stroop die mouwen maar op.'

Tegen Ajax wierp hij zich in de 94ste minuut nog met ziel en zaligheid in de baan van een schot. Alles om een tegendoelpunt te voorkomen. 'Topsport draait om resultaat', weet-ie. 'Daaraan ben je in de loop der jaren verslaafd geraakt en daaraan ontleen je ook je status.' De samenkomst na afloop in de kleedkamer was voor hem een van die gelukzalige momenten in de sport. 'Voetbal is ook een vorm van kameraderie. Met een stel kerels iets uit het vuur slepen. Het was tegen Ajax niet altijd sprankelend, het was niet altijd goed, maar er was wel een over-mijn-lijk-mentaliteit. Dat moet bij FC Twente een soort ondergrens worden.'

Het gelijkspel thuis tegen Ajax (3-3) was het eerste punt dat gepakt werd onder leiding van Gertjan Verbeek, die in oktober werd aangesteld als opvolger van de ontslagen René Hake. Afgelopen dinsdag volgde op bezoek bij NAC Breda (1-2) de eerste overwinning onder de nieuwe trainer. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC Kerkrade bedraagt na zestien duels echter slechts twee punten.

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO staat een uitgebreid interview met Hooiveld, die met zijn Premier League-ervaring hoopt een belangrijke rol te spelen in het voorkomen van degradatie met FC Twente.

Samenvatting NAC Breda - FC Twente

Bekijk hier alle Eredivisie-samenvattingen uit ons archief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.