Van Sittard naar Dortmund: Passlack oogst volop lof bij Borussia

Reacties

Ineens moest hij zaterdagmiddag opdraven bij Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach (3-0): Felix Passlack. De 22-jarige Duitser keerde afgelopen zomer in Dortmund terug van zijn verhuurperiode bij Fortuna Sittard en moest door een blessuregolf meteen optreden.

Van Sittard naar Dortmund: Passlack oogst volop lof bij Borussia
© Pro Shots

Passlack gold als een zeer groot talent bij Borussia Dortmund en maakte onder Thomas Tuchel op 2 maart 2016 zelfs al zijn debuut bij Borussia Dortmund. Passlack was toen pas zeventien jaar en hij werd vervolgens ook de jongste doelpuntenmaker in de Champions League namens Borussia. Die vliegende start zette zich echter niet door voor de jongeling. De komst van Peter Bosz als coach pakte slecht uit voor Passlack, die vervolgens werd verhuurd aan achtereenvolgens 1899 Hoffenheim, Norwich City en Fortuna Sittard. Bij zowel Hoffenheim als Norwich City kwam Passlack nauwelijks aan spelen toe, maar in Sittard kreeg de Duitser wel een kans. Hij kwam tot 25 Eredivisie-wedstrijden waarin hij twee keer scoorde en drie assist afleverde.

© Pro Shots

Hoewel Passlack met de nodige speelminuten terugkeerde in Dortmund was het niet de verwachting dat hij een kans zou krijgen bij het team van Lucien Favre. Passlack is namelijk een rechtervleugelverdediger en daar heeft Favre ook nog keuze uit Thomas Meunier, Mateu Morey en Marius Wolf. Morey ontbrak door een blessure waardoor Passlack in elk geval wel bij de selectie zat.

Het lot was Passlack echter gunstig gezind. Thorgan Hazard stond als linkervleugelverdediger opgesteld vanwege de afwezigheid van Raphael Guerreiro, Nico Schulz én Marcel Schmelzer, maar hij raakte zaterdag na ruim een kwartier geblesseerd. Vanwege zijn veelzijdigheid mocht Passlack opdraven. Niet als rechtsback maar als linksback dus.

Met Passlack in de gelederen won Dortmund met 3-0 van Borussia Mönchengladbach, waarna de voormalig Fortuna-huurling volop lof oogstte. 'Alsof hij nooit is weggeweest. Extreem kalm aan de bal gecombineerd met zuivere passes en aanvallende runs', zo klonken de complimenten in Duitse media. Coach Favre was ook in zijn nopjes met Passlack: 'Felix heeft uitstekend werk geleverd. Het is niet makkelijk om na lange tijd zo in het team te komen, maar hij speelde een heel goede wedstrijd en ik ben erg blij voor hem.'

Technisch directeur Michael Zorc voegde daar nog aan toe dat Passlack het 'heel netjes' gedaan had. 'Hij is van harte welkom om bij de club te blijven', zei hij over Passlack, die nog tot medio 2021 een contract heeft. Passlack zelf was vanzelfsprekend ook blij dat hij met zijn prestatie een mogelijk lang verblijf bij de club veiligstelde. Toch had hij naar eigen zeggen weinig tijd om erover na te denken: 'Ik concentreerde me gewoon op de belangrijke dingen.'

Nu bekend is geworden dat Hazard zeker enkele weken moet toekijken vanwege een spierblessure lijkt een volgende kans voor Passlack aanstaande: zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg en volgende week woensdag in de strijd om de Duitse Supercup tegen Bayern München.

Spelersprofiel

F. Passlack


Geboortedatum:
29 mei 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Bottrop
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
VfL Bochum
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.