Van Seumeren: 'Als Hake het goed doet, waarom niet?'

Reacties

Frans van Seumeren is enthousiast over het werk van René Hake, de interim-trainer bij FC Utrecht. De tijdelijke vervanger van John van den Brom doet de grootaandeelhouder een beetje aan Erik ten Hag denken.

Van Seumeren: 'Als Hake het goed doet, waarom niet?'
© Pro Shots

Van Seumeren ging onlangs nog met technisch directeur Jordy Zuidam en Hake in gesprek over de wisselvalligheid bij Utrecht en waarom niet het maximale uit de mogelijkheden wordt gehaald. 'Je gaat analyseren: waar ligt het aan? Dat probeer je te achterhalen. Je hebt goede spelers, ik denk dat we een goede selectie hebben. Tegen PEC hadden we vorige week twee schoten op doel. Tegen VVV hadden we er geloof ik 36. Dan probeer je te achterhalen hoe komt dat nou? Dat hebben we uitvoerig besproken, ook met Hake', aldus de bestuurder in de liveshow van VI.

Van Seumeren bespreekt openlijk wat er gemist wordt: 'We hebben het idee dat er tactisch meer duidelijkheid moet komen naar de spelers toe. En ze moeten wat blijer zijn. Ook al hebben ze gewonnen, dan zijn ze helemaal niet meer blij. Ze moeten genieten van het spel.'

'Ik ben erg blij met de gesprekken met Hake. Hij is een soort Erik ten Hag-type. Een man van duidelijkheid, ook naar de groep toe zorgt hij voor duidelijkheid. Hij zit er bovenop. Dus laten we hopen dat het schip weer in de goede koers komt', zegt Van Seumeren, die werd gevraagd of Hake ook kans maakt langer aan te blijven als eindverantwoordelijke bij het eerste elftal.

Van Seumeren: 'Als hij het goed doet: waarom niet? Een trainer die een beetje hard is, zou voor deze groep goed zijn. Maar aan de andere kant, ik vind Hake ook een fantastische kerel. Hoe ik hem nu meemaak en wat hij met Jong FC Utrecht gedaan heeft.'

Van Seumeren geeft verder aan dat er veel interesse is in de trainersvacature bij Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Utrecht speelt zondag om 14.30 uur uit tegen Feyenoord, dat wordt de derde wedstrijd met Hake als interim-trainer.

Bekijk hier onze volledige zondagochtendshow met onder anderen Kees Jansma en Frans van Seumeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.