Van Rhijn gaat na werkloze maanden verder in Duitsland

Reacties

Ricardo van Rhijn heeft ruim drie maanden na zijn vertrek bij FC Emmen weer een club gevonden. De verdediger maakt het seizoen af bij Karslruher SC, uitkomend in de Tweede Bundesliga.

Van Rhijn gaat na werkloze maanden verder in Duitsland
© Pro Shots

De dertigjarige Van Rhijn was in de afgelopen week op proef bij Karslruher SC, dat op zoek was naar een vervanger voor de geblesseerd geraakte Sebastian Jung. De achtvoudig Oranje-international wist de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten en heeft een contract tot het einde van dit seizoen getekend. 'Ik ga er alles aan doen om het team zo goed mogelijk te helpen', zegt hij.

Voor Van Rhijn wordt Karslruher SCde zesde club uit zijn loopbaan. De verdediger werd opgeleid bij Ajax, waar hij ook doorbrak in het eerste elftal. Hij leek een glorieuze toekomst tegemoet te gaan, maar zijn ontwikkeling stokte. Van Rhijn ging in 2016 naar Club Brugge en moest vervolgens steeds een stapje terug doen, met AZ, SC Heerenveen en FC Emmen op zijn cv. Voor Emmen speelde Van Rhijn vorig seizoen vijftien duels, vooral in de eerste seizoenshelft.

Na tien speelronden heeft Karslruher SC zeventien punten verzameld. Daarmee staat de ploeg op de zevende plek in de Tweede Bundesliga. De achterstand op koploper FC Sankt Pauli bedraagt zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.