Van rechtsbuiten naar nummer 10: Berghuis over zijn nieuwe Ajax-rol

Reacties

Steven Berghuis stond tegen PEC Zwolle op 10 bij Ajax, en dat vond hij best goed gaan. Na afloop besprak hij zijn nieuwe rol en de verschillen met de positie van rechtsbuiten.

Van rechtsbuiten naar nummer 10: Berghuis over zijn nieuwe Ajax-rol
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

Ajax won simpel met 0-2 bij PEC, dankzij twee goals van Sébastien Haller, die daarmee de spotlights pakte. In zijn schaduw was er ook een hoofdrol voor Berghuis, die bij beide treffers de assist verzorgde. Dat deed hij vanaf de nummer 10-positie, waar hij toch gewend is om als rechtsbuiten te spelen. Na afloop besprak hij tegenover ESPN zijn nieuwe rol.

'Het is aanpassen', aldus Berghuis, die de geblesseerde Davy Klaassen verving. 'Het is een heel ander spel, vergeleken met wanneer ik van rechts kom. Ik ben een speler die de bal wil voelen. Soms heb ik op rechts honderd balcontacten per wedstrijd, dat is heel erg veel, maar dat heb ik vandaag bij lange na niet gehaald. Op 10 is het drukker om je heen, je moet meer geduld hebben en het gaat wat meer om de wisselwerking met de spits, in plaats van de wisselwerking met de rechtsback. Hoe het ging? Het kan beter, maar ik ben niet ontevreden.'

Overigens gaf Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop aan dat hij tevreden was over de manier waarop Berghuis het invulde. Ook liet hij doorschemeren dat de ex-Feyenoorder ook tijdens de Champions League-ouverture tegen Sporting Portugal (woensdag) een optie is op die plek, mocht Klaassen niet inzetbaar zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.