Van Premier League naar Kano Pillars: de wonderlijke val van Musa

Reacties

Voormalig VVV Venlo-aanvaller Ahmed Musa heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige Nigeriaan gaat in eigen land aan de slag bij Kano Pillars, de nummer twee van Nigeria.

Van Premier League naar Kano Pillars: de wonderlijke val van Musa
© Pro Shots

Musa is in de voorbije jaren snel afgegleden. De snelle buitenspeler werd in juli 2016 door Leicester City nog voor 19,5 miljoen euro weggekocht bij CSKA Moskou. In de Premier League maakte hij de verwachtingen nooit waar. Na een halfjaar op huurbasis te zijn teruggekeerd naar CSKA, verliet de miskoop The Foxes in de zomer van 2018 definitief. Musa ging toen in Saoedi-Arabië aan de slag bij Al-Nasr Riad, de club die hij in oktober vorig jaar transfervrij verliet.

De voormalige smaakmaker uit de Eredivisie zat dus al bijna een halfjaar zonder club. Wel speelde hij nog interlands voor Nigeria. In november was de 87-voudig international zelfs nog aanvoerder van de nationale ploeg.

Voor Musa betekent het nieuwe avontuur een terugkeer bij zijn oude club. De aanvaller verliet Kano Pillars eind 2010 voor VVV-Venlo. In Limburg groeide hij tot een revelatie. Zijn sterke spel in Venlo leverde hem begin 2012 een toptransfer naar CSKA Moskou op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.