Van Polen neemt het op voor Huntelaar: 'Gewoon een duelletje'

Reacties

Bram van Polen wilde na afloop niets weten van een rode kaart voor Klaas-Jan Huntelaar. De verdediger van PEC Zwolle achtte de arbitrale beslissing de juiste.

Van Polen neemt het op voor Huntelaar: 'Gewoon een duelletje'

Van Polen was zondag (0-1) het slachtoffer van de vermeende elleboogstoot van Huntelaar. Scheidsrechter Kevin Blom zag geen aanleiding voor een straf voor de Ajax-spits. Daarmee zat de arbiter volgens de PEC-aanvoerder op het juiste spoor. 'Ik heb het totaal niet zo ervaren', reageerde Van Polen tegen FOX Sports op de suggestie dat er sprake was een actie die een uitsluiting tot gevolg had moeten krijgen.

Ook na het terugzien van de beelden veranderde hij niet van gedachten. 'Het hoort er wel een beetje bij. Het is een duelletje. Hij gebruikt zijn armpjes, dat doe ik ook wel eens', aldus Van Polen. 'Ik heb heel vaak dat er iets wordt uitgedeeld in het strafschopgebied. Ik zie er nog redelijk uit, ik kan nog thuis komen.'

Van't Schip
PEC-trainer John van 't Schip hield zich voor de camera's van de NOS op de vlakte over het incident Huntelaar. 'Ik kan er niets over zeggen, omdat ik het niet heb gezien', aldus Van 't Schip, die besefte dat Ajax zijn ploeg in leven had gehouden door de kansen te missen.

'Ajax is veruit de best voetballende ploeg in Nederland op dit moment, AZ komt daar heel dicht bij. Dan heb ik het over een echt voetballende ploeg die het ons heel moeilijk heeft gemaakt', zei de PEC-trainer. 'PSV heeft hier ook met 0-1 gewonnen, maar op heel andere manier. Dat is ook heel knap. Ajax doet het op z'n manier. Vandaag hadden ze grotere uitslag moeten neerzetten. Ze hebben ons in leven gehouden.' 

'Huntelaar was in diverse opzichten de Man van de Wedstrijd bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.