Van Persie wacht zware opgave, Milan haalt uit

Zonder Robin van Persie heeft Fenerbahçe in de play-offs voor de Europa League een onverwachte nederlaag geleden. Diego Biseswar heeft met PAOK betere perspectieven. AC Milan klaarde de klus in de heenwedstrijd.

Vardar – Fenerbahçe 2-0
Fenerbahçe dreigt dit seizoen verder verstoken te blijven van Europees voetbal. De Turkse formatie ging in Macedonië met 2-0 ten onder tegen Vardar. Tigran Barseghyan zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. In de blessuretijd kreeg de avond voor Fenerbahçe een vervelend staartje, waar de tweede gele kaart voor Vardars Boban Grncarov juist perspectief had geboden. Maar een eigen doelpunt van Mehmet Topal en de rode kaart voor Souza na een incident maakten het slot dramatisch. Volgende week moet daardoor een 2-0 achterstand worden weggewerkt. Mogelijk is Van Persie dan wel van de partij. De aanvaller was op bezoek bij Vardar afwezig vanwege een hamstringblessure.

PAOK Saloniki – Östersunds FK 3-1
Voor Diego Biseswar lonkt een startbewijs voor de Europa League. Met PAOK Saloniki kwam de voormalig Feyenoorder op Griekse bodem nog wel op achterstand, maar Östersund bleek niet bij machte te stunten. De Zweedse formatie keerde met een 3-1 nederlaag huiswaarts door treffers van Léo Matos en Aleksandar Prijovic. De laatste scoorde twee keer in het laatste kwartier, toen Biseswar al naar de kant was gehaald.

SCR Altach – Maccabi Tel Aviv 0-1
Jordi Cruijff zette met Maccabi Tel Aviv een flinke stap op weg naar de Europa League. De Israëlische club van de Nederlandse trainer won in Oostenrijk van SCR Altach. De IJslander Vidar Örn Kjartansson kroonde zich tot matchwinner door in de 67ste minuut te scoren.

AC Milan - KF Shkendija 6-0
AC Milan kan zich opmaken voor de loting voor de Europa League. De return tegen KF Shkendija in Macedonië is niet meer dan een formaliteit na de eclatante overwinning in San Siro. Onder leiding van de als Rossonero debuterende Leonardo Bonucci legden André Silva (2x, foto) en Riccardo Montolivo al in de eerste helft de basis voor het succes, dat na rust dankzij goals van Fabio Borini, Luca Antonelli en Montolivo nog groter werd.

Club Brugge – AEK Athene 0-0
Voor Club Brugge wacht nog een zware kluif om volgende week een ticket voor de Europa League te pakken. AEK Athene had in het Jan Breydel Stadion de beste kansen en bleef ook na de tweede gele kaart voor Marko Livaja in het laatste half uur overeind tegen de Belgen, waar Ruud Vormer en Stefan Denswil de Nederlandse eer hooghielden.