Van Persie: 'Voor Oranje bedank je niet'

Reacties

Robin van Persie gaat nog een jaar door bij Feyenoord en is nog steeds beschikbaar voor het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman. Dat vertelt de 34-jarige aanvaller in een uitgebreid interview in de VI van deze week.

Van Persie: 'Voor Oranje bedank je niet'

Maandag maakte Van Persie bekend tóch nog een jaar door te gaan bij Feyenoord. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal leek zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, maar maakte een U-bocht en besloot om zijn tot medio 2019 doorlopende contract bij de Rotterdammers uit te dienen.

Van Persie hoopt komend seizoen van waarde te zijn voor Feyenoord en heeft ook het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. 'Stel dat ik goed speel bij Feyenoord en een uitnodiging krijg', zegt Van Persie. 'Dan moeten we kijken hoe en of het past en als het niet gebeurt, heb ik er ook vrede mee. Zo relaxed zit ik erin. Ik ga niet bedanken voor het Nederlands elftal, ik ga nóóit bedanken. Voor mij is dat een principe: voor je land bedank je nooit.'

Van Persie debuteerde in 2005 voor Oranje en speelde op 31 augustus 2017 tegen Frankrijk zijn laatste interland. In totaal kwam hij 102 keer in actie voor het Nederlands elftal en scoorde hij vijftig keer.

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI PRO het uitgebreide gesprek met Robin van Persie. Over zijn positie, zijn rol als mentor en zijn toekomst.

De carrière van Van Persie: van jonge rebel naar vedette in de top
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.