Van Persie terug bij Feyenoord: rol in de jeugd én bij eerste elftal

Reacties

Robin van Persie keert voor een tweede keer terug bij Feyenoord. De inmiddels gestopte aanvaller gaat samen met Brian Pinas het Onder 16-team van Feyenoord leiden. Bovendien wordt hij door Arne Slot betrokken bij het eerste elftal, waar Van Persie een rol als veldtrainer krijgt.

Van Persie terug bij Feyenoord: rol in de jeugd én bij eerste elftal
© Pro Shots

Van Persie (37) sloot twee jaar geleden zijn profloopbaan af bij Feyenoord en sloot sindsdien al op incidentele basis aan bij de trainingen. Hij richtte zich dan voornamelijk op de aanvallers. Ook op Varkenoord was de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal het afgelopen jaar al met enige regelmaat te vinden: zo stond hij bijvoorbeeld Gaston Taument bij in zijn werkzaamheden voor Feyenoord Onder-15. Komend seizoen zal Van Persie met Pinas Feyenoord Onder-16 trainen.

'Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen', vertelt Van Persie op de website van Feyenoord. 'Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.