Van Persie schittert op en buiten het veld: 'Wat teruggeven aan voetbal'

Reacties

Met twee goals was Robin van Persie zondag de grote man aan Feyenoord-zijde, maar de goaltjesdief vindt dat zijn bijdrage aan de Rotterdammers niet alleen binnen de lijnen moet gelden. Dit zei hij na het duel met PEC Zwolle (3-4).

Van Persie schittert op en buiten het veld: 'Wat teruggeven aan voetbal'

Van Persie maakte binnen het kwartier twee goals en zag uiteindelijk Karim El Ahmadi de 0-3 maken. Kort na de eerste treffer van PEC Zwolle ging de spits naar de kant. 'Ik weet niet of het met het veld te maken heeft, maar ik kreeg een beetje last van mijn kuit. Ik hoop dat ik lekker fit blijf. We wilden geen risico nemen, vandaar dat ik er vroeg in de tweede helft afging.'

Bij FOX Sports ging Van Persie verder in op zijn rol bij Feyenoord. 'Hoe dat precies gaat kan ik niet vertellen nu, maar ik hoop van waarde te zijn voor Feyenoord. En dat zie ik breder. Het is niet alleen maar met minuten en goals, maar ook buiten het veld', legt de teruggekeerde veteraan uit.

'Ik wil wat teruggeven aan het voetbal', gaat Van Persie verder. 'Mensen zien anderhalf uur voetbal, maar we zijn constant op pad en elke dag aan het trainen. Ik kan helpen met mijn ervaring, met wat ik heb geleerd door de jaren heen. Dat probeer ik aan de jongens over te geven. Dat vind ik ook leuk om te doen.'

Van Persie staat momenteel op vijf doelpunten sinds zijn terugkeer naar Nederland, daar had de 34-jarige spits drie basisplaatsen en zes invalbeurten voor nodig.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam blikt terug op de spectaculaire overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle (3-4).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.