Van Persie redder in nood voor pover Feyenoord

Reacties

Robin van Persie heeft zondagmiddag tijdens zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer bij Feyenoord voor de beslissing gezorgd tegen Heracles Almelo: 1-0.

Van Persie redder in nood voor pover Feyenoord

5.103 dagen geleden kreeg Van Persie zijn laatste basisplaats in de Eredivisie. Op 29 februari 2004 startte de aanvaller als linksbuiten - naast Dirk Kuijt en Ebi Smolarek - tegen Willem II. De basisrentree van Van Persie was niet de enige wijziging die trainer Giovanni van Bronckhorst doorvoerde. Door blessures (Ridgeciano Haps en Sam Larsson) en schorsingen (Tyrell Malacia en Bilal Basaçıkoglu) moest er geschoven worden. Jean-Paul Boëtius kreeg weer een basisplaats, terwijl Kevin Diks als linksback acteerde tegen Heracles.

Een thuiswedstrijd tegen Heracles riep bij de Feyenoord-fans prettige herinneringen op, de Rotterdamse club werd immers vorig seizoen kampioen na een 3-1 overwinning op de formatie uit Overijssel. Dirk Kuijt vertolkte toentertijd een hoofdrol, zondagmiddag was het een andere teruggekeerde veteraan die het verschil maakte.

Het duel in speelronde 24 had niet de allure van de kampioenswedstrijd. In de eerste helft startte Heracles goed, maar beet Feyenoord van zich af na de sterke openingsfase van de uitclub. Van Persie liet zich al zien met een mooie actie (zie video onder), maar in de tweede helft pakte hij zijn hoofdrol.

Vlak nadat Heracles de lat raakte via Kristoffer Peterson kreeg Van Persie te veel ruimte op de rand van het zestienmetergebied. De 34-jarige aanvaller, die op 10 speelde in plaats van Jens Toornstra, schoot met links richting de linkerhoek en zag Heracles-keeper Bram Castro kansloos worden, nadat de inzet van Van Persie nog aangeraakt werd.

Het was voor de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zijn tweede goal sinds zijn terugkeer naar Nederland. Eerder zorgde Van Persie voor de eindstand tegen FC Groningen (3-0). Een kwartier voor tijd verliet hij onder luid applaus het veld.

Nadat Van Persie naar de kant werd gehaald hield Feyenoord stand tegen Heracles, hoewel de uitclub in de slotfase nog enkele keren dicht bij de 1-1 was. De bal vloog er echter niet in, daardoor staat Feyenoord ook na speelronde 24 vierde in de Eredivisie. Heracles blijft in de grijze middenmoot staan en heeft nog enkele punten nodig om zich definitief veilig te spelen.

'Het lijkt wel of het iedere week slechter wordt bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.