Van Persie praat Feyenoord-fans moed in: 'Er is echt een plan'

Reacties

Robin van Persie gelooft in een stunt voor Feyenoord donderdagavond tegen AS Trencín. De Rotterdammers moeten de 4-0 nederlaag uit het heenduel in Slowakije zien weg te poetsen. 'Feyenoord heeft wel vaker wedstrijden met 4-0 of 5-0 gewonnen, toch?'

Van Persie praat Feyenoord-fans moed in: 'Er is echt een plan'

De aanvoerder van de Rotterdammers was er niet bij toen Feyenoord zich blameerde in Zilina, maar heeft de wedstrijd uiteraard wel gezien. 'Daarna hebben we met elkaar gesproken. Ook voorafgaand aan De Graafschap. Dan is het wel extra jammer dat het even niet goed viel in die wedstrijd, maar de spirit is hartstikke goed, de trainingen zijn fantastisch. Er is écht een plan, maar dan moet het wel een keer goed vallen. Het is één wedstrijd, dan moet het op het juiste moment lekker vallen. Dat is nu wel extra belangrijk', aldus Van Persie tegenover Feyenoord TV.

De spits ziet in het legioen een belangrijke factor donderdag. 'Het publiek is cruciaal. Het is niet niets voor een jonge groep als Trencín om in De Kuip te gaan spelen. Voor jonge spelers kan het pittig zijn om hier te spelen. Als de fans er volledig achter gaan staan en wij goed drukzetten en er volledig voor gaan - wat we van plan zijn - dan kan het echt een leuke avond worden', voorspelt Van Persie.

Hoe moet Feyenoord het duel in De Kuip dan aanpakken? 'We moeten in ieder geval geen tegengoal krijgen, dan wordt het heel lastig. Als we bij rust met 1-0 of 2-0 voor staan, denk ik dat we echt een serieuze kans maken om in ieder geval die vier goals verschil goed te maken. Het is nooit kansloos, vind ik. Maar het is ook een mooie uitdaging om hier gewoon het maximale uit te halen. Ik denk wel dat we daartoe allemaal verplicht zijn. We hebben dinsdag een heel goede tactische training gehad. Dat gaan we vandaag weer doen, dus we zijn goed voorbereid.'

De return van het tweeluik tussen Feyenoord en AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League vindt donderdagavond om 20.30 uur plaats in De Kuip.

'Feyenoord-spelers kunnen vertrouwen in Van Bronckhorst tegen Trencín bewijzen'
Samenvatting De Graafschap - Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.