Van Persie met Fenerbahçe nu al flink in de problemen

In de Turkse competitie heeft Fenerbahçe weer niet weten te winnen. Thuis tegen Trabzonspor kwam de ploeg, met Robin van Persie in de basis, niet verder dan 2-2. De Nederlandse spits, die door bondscoach Dick Advocaat na twee jaar weer bij de voorselectie van Oranje is gehaald, werd al in de rust gewisseld.

Gregory van der Wiel, die op het punt staat om bij Cagliari te tekenen, zat niet bij de selectie. Fenerbahçe speelde de eerste wedstrijd van het seizoen ook al met 2-2 gelijk tegen Göztepe. Dit nieuwe puntenverlies zet de ploeg van trainer Aycut Kocaman dan ook gelijk flink onder druk. Helemaal omdat er midweeks, in de play-offs van de Europa League, verrassend met 2-0 verloren werd van het veel minder hoog aangeslagen FK Vardar uit Macedonië.

Fener kwam ontzettend slecht uit de startblokken. Al in de vijfde minuut keek de ploeg tegen een achterstand aan door een goal van Burak Yilmaz. De vijftigvoudig international van Turkije viel een kwartier later echter al uit met een blessure. Op slag van rust stelde de ploeg uit Istanbul orde op zaken. De aanvalspartner van Van Persie, Alper Potuk, schoot raak.

Maar ook in de tweede helft begon Fenerbahçe slecht. Na tien minuten keek de ploeg alweer tegen een achterstand aan. Nu was het Olcay Sahan die de thuisploeg in rouw dompelde, al kreeg hij daarbij hulp van doelman Volkan Demirel die onder de bal door dook. Zomeraankoop Mathieu Valbuena redde drie minuten voor tijd echter alsnog een punt. Vanaf de penaltystip schoot hij raak.

Door de late gelijkmaker bezet Fenerbahçe nu de twaalfde postitie in de Süper Lig.