Van Persie helpt Advocaat: 'Dick belde me, dan kan ik geen nee zeggen'

Reacties

Ook voor Robin van Persie is de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen. De voormalig topspits heeft zich vrijdagochtend weer aangesloten bij de technische staf van Feyenoord-trainer Dick Advocaat, voor een oefensessie op trainingscomplex 1908, al wil hij geen stempel plakken op zijn rol.

Van Persie helpt Advocaat: 'Dick belde me, dan kan ik geen nee zeggen'
© Pro Shots

Van Persie stopte na het seizoen 2018/19 als profvoetballer, waarna hij even van het toneel verdween. In maart 2020 werd vervolgens bekend dat hij als spitsentrainer zou terugkeren bij de Rotterdammers. Het was toen de bedoeling dat hij één keer per week aan de slag zou gaan met nieuweling Robert Bozeník, een paar dagen na de aankondiging stond RVP ook daadwerkelijk voor het eerst op het veld, maar door het coronavirus bleef zijn rol nog beperkt.

Nu is ook voor Van Persie (die donderdag 37 jaar werd) de voorbereiding op het nieuwe seizoen dus weer begonnen. 'Het is geen officiële functie', zo verduidelijkt hij op de website van Feyenoord. 'Ik vind het daarom ook lastig om het een naam te geven. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet als een spitsentrainer. Volgens mij is het een win-win-situatie: ik ga hier ontdekken of ik dit leuk vind en ik help de staf hier een beetje mee.'

De aanwezigheid van trainer Advocaat heeft een grote, zo niet bepalende, rol gespeeld voor Van Persie. 'Dick belde me en vroeg of ik wilde komen. En tegen Dick kan ik geen nee zeggen. Het afgelopen jaar heb ik alleen maar dingen gedaan die ik leuk vind. Ik werk als analyticus in Engeland, ben veel met mijn familie op pad, sport veel. Nu ga ik bekijken of dit ook iets is waar ik van geniet. Ik voel me nog meer speler dan trainer. Ik was als speler al van de dialoog en wil ook in deze rol samen tot mooie dingen, leuke oefeningen komen. Ik heb niet één filosofie: er leiden meer wegen naar Rome.'

Advocaat en Van Persie kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Fenerbahçe. De voormalig aanvaller van Arsenal en Manchester United speelde tussen 2015 en 2018 bij de Turkse topclub, voordat hij terugkeerde in De Kuip. De Haagse oefenmeester was in het seizoen 2016/17 trainer in Turkije.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.