Van Persie geniet van Malacia: 'Hij deed het als Roberto Carlos'

Reacties

Robin van Persie is blij met de zege van Feyenoord op AZ (2-1). De routinier maakte de winnende treffer in het duel met de Alkmaarders, maar had het wel zwaar in de slotfase.

Van Persie geniet van Malacia: 'Hij deed het als Roberto Carlos'

'De derde plaats is niet echt een felicitatie waard, maar het is nu wel het maximaal haalbare', reageerde de captain bij FOX Sports. De 35-jarige spits bekroonde zijn op één na laatste optreden in De Kuip met een prima goal. Hij verlengde een voorzet van Jeremiah St. Juste met een subtiele voetbeweging in de verre hoek.

'Het was een fantastische bal van Jer. Ik raakte hem op een onlogische manier eigenlijk, het was een kleine hoek en een moeilijk contactmoment', analyseerde hij zijn eigen goal. De mooiste Feyenoord-treffer kwam echter van zijn zestien jaar jongere ploeggenoot. Tyrell Malacia had ruim een kwartier eerder met een fraaie dropkick de gelijkmaker laten aantekenen.

'Dat is geen toeval meer. In de uitwedstrijd tegen VVV schoot hij hem ook al fantastisch in de bovenhoek. Deze bal had een beetje spin, hij draaide een beetje terug. Dat heb je als je hem zo met de buitenkant van je voet raakt. Het was haast een trekbal, à la Roberto Carlos', aldus Van Persie, wiens afscheidstournee nu nog drie wedstrijden duurt.

'De krampjes kwamen wel weer in de slotfase, als ik heel eerlijk ben. Dat hoort ook bij topsport, op het randje spelen, dus ook met pijn en kramp. Ik had wel last ja, in de laatste fase van de wedstrijd was het afzien voor mij. Maar ik klaag niet, het is geen excuus. Topsport is op het randje spelen en soms eroverheen', zei Van Persie, die met Feyenoord nog tegen NAC Breda (uit), ADO Den Haag (thuis) en Fortuna Sittard (uit) speelt.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.